ARIR

Consiliu Director

Daniela Șerban

Președinte Consiliu Director

Daniela Șerban este de profesie economist şi are peste 16 ani experienţă în piaţa de capital, la Bursa de Valori Bucureşti, în media, la The Money Channel, şi consultanţă. A inițiat și condus proiectul de înființare a Asociația pentru Relația cu Investitorii din România (ARIR) și este în prezent Președintele ARIR. Daniela a fost Director Relații cu Investitorii și Relații Publice în cadrul Bursei de Valori București (BVB), în perioada 2015- 2017, și a ocupat diverse alte funcții în cadrul BVB din 2010. În mandatul ei la BVB, a obținut de la Biznis Polska premiul pentru Cel mai bun Departament de Relații cu Investitorii în Europa Centrală și de Est. Ca profesionst în IR, Daniela s-a întâlnit cu investitori instituționali și a participat la organizarea de evenimente în Londra, New York, Tokyo, Varșovia, Praga și Budapesta. În prezent este doctorand la Finanțe, în cadrul Academiei de Studii Economice București.

Ana-Maria Imbrea

Vicepreședinte Consiliu Director

Ana-Maria Imbrea este Directorul Departamentului Relații Investitori și Relații Corporative, în cadrul ALRO , unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, companie listată la Bursa de Valori București din 1997 (simbol: ALR). În timpul mandatului său, ALRO a primit de la Financial Intelligence premiul „Excelență în comunicarea cu investitorii” în decembrie 2019 și în ianuarie 2020, compania a obținut în cadrul 9,5 puncte (din 10) la evaluarea VEKTOR, cel mai nou indice al pieței de capital, poziționând ALRO ca unul dintre cei mai performanți emitenți de la Bursa de Valori București.

Ana-Maria Imbrea este un profesionist cu peste 15 ani de experiență în relația cu investitorii, finanțe, raportare, guvernanță și comunicare. A coordonat cu succes numeroase proiecte în care au fost implicate echipe multiculturale cu diferite arii de expertiză. Înainte de a se alătura echipei ALRO, a lucrat în consultanță și audit în cadrul KPMG și PricewaterhouseCoopers România.

Ana-Maria Imbrea deține certificarea în Relația cu Investitorii de la IR Society din Marea Britanie din 2014 și este membră ACCA, obținând certificarea în 2012. Este absolventă a Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, din cadrul Academiei de Studii Economice București și a finalizat, de asemenea un master în Guvernanță Publică Europeană.

Ioan Șumandea-Simionescu

Vicepreședinte Consiliu Director

Ioan Șumandea-Simionescu este în prezent Șef Birou Guvernanță Corporativă și Piețe de Capital în cadrul Băncii Transilvania . Ioan are experiență practică semnificativă în domeniul guvernanței corporative în sectorul financiar și cel al pieței de capital. De asemenea, Ioan are experiență juridică în domeniul dreptului bancar, dreptului comercial și dreptului pieței de capital, participând și oferind suport juridic în numeroase proiecte în cadrul Grupului Financiar Banca Transilvania, atât în Romania cât și în alte state. Ioan este cadru didactic asociat în cadrul Facultății de Drept din Universitatea Babeș-Bolyai si membru în Center for Company Law & Corporate Governance (UBB). 

Adrian Tănase

Membru Consiliu Director

În prezent, Adrian Tănase este Director general al Bursei de Valori București, poziție pe care o ocupă din ianuarie 2018 și are o carieră de peste 20 de ani în managementul portofoliului. Înainte de a prelua această funcție, Adrian a fost timp de 5 ani Chief Investment Officer la NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private din România, și timp de 2 ani CEO al ING Asset Management, suc. București. El este membru al CFA Institute din 2009. 

Monica Ivan

Membru Consiliu Director

Monica Ivan este Director General al BRK Financial Group, ocupând acestă funcție din anul 2019. Are o experiență de peste 25 de ani în piața de capital din România, ocupând funcții de conducere în cadrul unor societăți de servicii de investiții financiare (Delta Valori Mobiliare și SSIF Blue Rock Financial Services) și în cadrul unor instituții ale pieței de capital, printre care: Depozitarul Sibex, Casa Română de Compensație, Fondul de Compensare a Investitorilor și Bursa Monetar-Financiar și de Mărfuri Sibiu.

Coordonând funcția de Relații cu Investitorii în cadrul BRK, a contribuit semnificativ la implementarea bunelor practici în relația cu investitorii și își propune în cadrul acestui mandat lărgirea bazei de membri prin promovarea ARIR în rândul emitenților și potențialilor emitenți. 

Tony Romani

Membru Consiliu Director

Tony are o experiență extinsă în mediul privat activând în domeniul piețelor de capital de peste 15 ani și fiind implicat în tranzacții complexe în diverse industrii și locații. În ultimii 15 ani Tony a lucrat în SUA, Marea Britanie și România pentru companii de audit și consultanță (PwC și EY), pentru clienți ca Goldman Sachs, AIG Financial Products, Pinebridge Investments și alții. În sectorul de fuziuni și achiziții Tony a activat în cadrul companiilor de brokeraj Freeman & Co. din New York City și Silkroute Financial din Londra, dar și în cadrul băncilor de investiții Morgan Stanley și UBS.