Despre noi

Despre ARIR

Asociaţia pentru Relaţia cu Investitorii din România (ARIR)

Comunicarea specializată este baza existenței noastre. Pe de o parte, știm că ceea ce facem trebuie să răspundă așteptărilor de informare ale investitorilor, precum și obiectivelor de piaţa de capital ale membrilor Asociației. Pe de altă parte, există interesul suprem pentru dezvoltarea pieței de capital, prin educare, formare şi advocacy.

Suntem promotorul conceptului de Relaţia cu Investitorii (Investor Relations – IR) în România și susținem că prin respectarea unor standarde de transparență, guvernanţă corporativă și proactivitate în comunicarea cu investitorii membrii noștri vor beneficia de plusvaloare, atrage mai uşor finanțare, avea reputație și încrederea necesară dezvoltării continue a afacerilor lor.

ARIR a fost fondată în 2018 de companii listate, cu potențial de listare, administratori de fonduri și profesioniști în IR. Membrii fondatori ai ARIR sunt: Bursa de Valori București, ALRO, Franklin Templeton Management – Suc. București, Electromagnetica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, TeraPlast, Transelectrica, Daniela Șerban, Cosmin Răduță și Tony Romani. Comunitatea s-a triplat în primii 3 ani de la înfiinţare atrăgând în 2022 aproape 40 de membri, majoritatea companii listate la bursă.

Companiile listate sau care au planuri de listare sunt în centrul preocupărilor noastre, dar, în același timp, comunicăm cu investitorii instituţionali şi individuali, le oferim un instrument util în activitatea lor – indicatorul VEKTOR, care evaluează comunicarea companiilor cu investitorii, publicat pe website-ul Bursei de Valori Bucureşti şi ARIR.

Alcătuim un ecosistem care – alături de vocile oficialilor, ale reprezentanților mediului de afaceri şi academic, ONG-uri și alte organizații – contribuie la formarea unei opinii publice avizate în subiectele incidente companiilor listate, celor care emit obligaţiuni sau investitorilor.

Ne propunem să devenim un punct de contact pentru cererea și oferta de resurse umane în domeniul Investor Relations din România.

Direcțiile strategice

MEMBRII NOȘTRI

Aceștia sunt susținătorii și oglinda noastră. Loializarea acestora este o responsabilitate ce-i revine direct managementului. Toate comunicările noastre pot fi considerate eficiente doar dacă sunt relevante și ușor de reținut.

REUȘITELE NOASTRE

Încurajăm un mediu de lucru participativ, proactiv și eficient. În acest fel nu suntem expuși compromisurilor. Succesul nostru, rezultat al unor eforturi continue, ne câștigă încrederea investitorilor, iar asta ne dă libertate de acțiune și de inovație, plus puterea de a ne susține acțiunile.

MUNCA NOASTRĂ

Ne așteptăm ca toți colegii noștri să-și asume obiective înalte. Libertatea de acțiune pe care o au le asigură toate premisele pentru aceasta. Practicăm un stil de lucru relaxat, cu mai puțină autoritate ierarhică formală și cu mai multă delegare a responsabilităților. La ARIR toți membrii echipei sunt valoroși, lucrează într-un cadru unde li se fructifică ideile. În acest sens, încurajăm implicarea, iar atitudinea și integritatea sunt criterii definitorii.

INDEPENDENȚA NOASTRĂ

ARIR este o instituție apolitică; nu aparține și nu este influențată de vreo entitate cu interese în economia și politica naționale. Orice sugestie de acest tip este privită ca un mare prejudiciu pe termen mediu și lung pentru că noi construim trainic și cu răbdare, iar capitalul cel mai important este încrederea câștigată.

CREDIBILITATEA NOASTRĂ

Este cea mai importantă parte din capitalul nostru, iar profitul direct este încrederea celorlalți în noi. Pentru noi corectitudinea joacă un rol esențial.

RESPONSABILITATEA NOASTRĂ

Tot ce facem este important pentru mediul profesional și social pentru că suntem între cei care modelăm curente de opinie. Comunicarea modernă creează identitate socială și îi stimulează pe investitori. Companiile devin tot mai dinamice și mai complexe.