ARIR

INDICATORUL COMUNICĂRII CU INVESTITORII PENTRU COMPANIILE LISTATE LA BURSĂ

Indicatorul VEKTOR a fost calculat de către ARIR pentru prima dată în 2019 pentru Piața Reglementată și este publicat anual în cadrul website-ului Bursei de Valori București (BVB).

Pornind de la metodologia VEKTOR pentru Piața Reglementată, începând cu anul 2022, ARIR evaluează companiilor din BETAeRO conform ultimei structuri a indicilor disponibilă la momentul evaluării.

VEZI AICI Metodologia VEKTOR 2024

DESCOPERĂ REZULTATELE VEKTOR PENTRU COMPANIILE LISTATE

VEZI AICI despre VEKTOR și Metodologia pentru fiecare an.

Rezultatele evaluării VEKTOR sunt Auditate în fiecare an de către Mazars.

Comisia pentru actualizarea Metodologiei VEKTOR pentru 2023

Obiectivele comisiei

Analiza metodologiei actuale și propuneri de ajustare pentru definirea metodologiei VEKTOR pentru 2023 conform așteptărilor din piață și alinierea la cele mai bune practici.

Dialog cu companiile listate pe marginea noilor criterii propuse.

Participarea la evenimente de prezentare a noii metodologii VEKTOR.

Membrii Comisiei

Adrian Tănase

Director General, Bursa de Valori București ( BVB)
În prezent, Adrian Tănase este Director general al Bursei de Valori București, poziție pe care o ocupă din ianuarie 2018 și are o carieră de peste 20 de ani în managementul portofoliului.

arată mai mult

Înainte de a prelua această funcție, a fost timp de 5 ani Chief Investment Officer la NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private din România și timp de 2 ani CEO al ING Asset Management, suc. București. El este membru al CFA Institute din 2009.

arată mai puțin

Cristian Istrătescu

Antreprenor & Investitor piața capital și imobiliare

Cristian Istrătescu este  antreprenor, Investitor în Imobiliare de 13 ani și de 6 ani în piețele de capital.

arată mai mult

Fiind un investitor pe termen lung, cred mult în potențialul de creștere pentru piața de acțiuni din România, mai ales a companiilor din piața AeRo.

Am inceput să îmi schimb focusul în ultimii 2 ani din zona imobiliară mai mult spre zona de investiții la BVB, urmărind foarte atent multe dintre companiile listate în ultimii 2 ani.

Pe zona de educație financiară sunt foarte activ prin contribuție constantă cu materiale gratuite în top grupuri de Facebook dedicate investitorilor și organizare de eveniment pe tematica de investiții în piața de capital: Bootcamp Stiinta Banilor

arată mai puțin

Daniela Șerban

Președinte și Co-fondator ARIR

Daniela Șerban este de profesie economist şi are peste 17 ani experienţă în piaţa de capital, la Bursa de Valori Bucureşti, în media, la The Money Channel, şi consultanţă.

arată mai mult

A inițiat și condus proiectul de înființare a Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) și este în prezent Președintele ARIR. După înființarea reușită și creșterea Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România – ARIR, Daniela Șerban inițiază VERTIK, în efortul de a susține dezvoltarea țării și binele societății. Daniela a fost Director Relații cu Investitorii și Relații Publice în cadrul Bursei de Valori București (BVB), în perioada 2015-2017, și a ocupat diverse alte funcții în cadrul BVB din 2010. În mandatul ei la BVB, a obținut de la Biznis Polska premiul pentru Cel mai bun Departament de Relații cu Investitorii în Europa Centrală și de Est. Ca profesionst în IR, Daniela s-a întâlnit cu investitori instituționali și a participat la organizarea de evenimente în Londra, New York, Tokyo, Varșovia, Praga și Budapesta.

În prezent este doctorand la Finanțe, în cadrul Academiei de Studii Economice București.

arată mai puțin

Dan Dascăl

Director General Adjunct- BT Asset Management SAI
Dan Dascăl este Director General Adjunct - CIO al BT Asset Management SAI. Are o experiență vastă în domeniul Pieței de Capital din România, începând să lucreze

arată mai mult

încă din anul 1997 ca și broker și ulterior director Sucursală Cluj în cadrul SVM Elita Invest 89, iar din 2001 a activat în cadrul SVM Transilvania Capital Invest în calitate de Șef Serviciu Tranzacționare. În perioada 2003-2015 a ocupat funcția de Director Operațiuni în cadrul SSIF BT Securities, membru al grupului Banca Transilvania, calitate în care a coordonat departamanentele de Brokeraj, Tranzacționare și Analiză Financiară. După o perioada de 2 ani în cadrul Departamentului Plasamente Capital al Băncii Transilvania s-a alăturat începând cu luna mai 2017 echipei BT Asset Management cu principale atribuții în coordonarea Direcției de Analiză și Management Active.

arată mai puțin

Dragoș Manolescu

Director General Adjunct, OTP Asset Management România SAI SA

Dragoș Gabriel Manolescu, CFA, este membru al Directoratului OTP Asset Management Romania SAI SA și Director General Adjunct.

arată mai mult

Are cunoștințe aprofundate dobândite în urma unor programe de specializare în domeniul financiar: CFA Program; studii postuniversitare de Master în Managementul Proiectelor Internaționale organizate de Academia de Studii Economice București. Drgoș Manolescu aduce valoarea sa adăugată pentru echipă, având in spate peste 17 ani de experiență în departamentele de trezorerie ale unor grupuri bancare și echipe de Asset management, unde a fost implicat activ în „rebranding” de fonduri de investiții și reechilibrări de portofolii. Aria sa de expertiză vizează cu precădere portofoliile de instrumente cu venit fix, precum și actiuni.

arată mai puțin

Ioana Pop Ciucu

Head of Frontier Markets, Wood & Company
Ioana Pop Ciucu este Head of Frontier Markets la Wood & Company, cu sediul în Londra. Are o vastă experiență în domeniul piețelor emergente și de frontieră.

arată mai mult

De-a lungul carierei sale de până acum, ea a contribuit la executarea a peste 50 de tranzacții în regiune. Deține un Executive MBA de la London Business School și un MFin și BA de la Academia de Studii economice din București.

arată mai puțin

Irina Răilean

Head of Research, BT Capital Partners

Irina Răilean activează în Equity Research din 2015 și conduce Departamentul de Analiză din cadrul BT Capital Partners.

arată mai mult

  În cei 8 ani de experiență pe piața de capital a interacționat mult cu emitenții listați urmărind îndeaproape modul în care aceștia comunică cu investitorii și analiștii. Este membrul a Asociației CFA România deținând titlul de CFA, a fost premiată ca <Best InvestingRomania.com analyst în 2017>, iar ca background educațional, a absolvit  specializarea Finanțe și Bănci (licența) și Bănci și Piețe de Capital (master) din cadrul Universității Babeș -Bolyai din Cluj-Napoca.

arată mai puțin

Istvan Sarkany

Investitor pe BVB - Administrator al grupului Investitori Fără Frontiere
Istvan Sarkany este investitor pe BVB din anul 2013 și administrator al grupului Investitori Fără Frontiere.

arată mai mult

Din 2002 până în 2005 a gestionat o companie proprie cu soft propriu pentru Internet Cafeuri, din 2004 a activat ca și inginer software la diverse companii. A absolvit Universitatea "Transilvania" din Brașov specializarea Automatică și Informatică Industrială ( licența), Inginerie Software în Automatică și Administrarea Afacerilor ( master).

arată mai puțin

Răzvan Mihăescu

Investitor pe BVB
Răzvan Mihăescu în vârstă de 17 ani, este elev la Colegiul Național Mihai Viteazul în Slobozia, investitor activ la BVB de la 14 ani, fiind cea mai mare pasiune a sa. În luna octombrie 2022 a obținut o certificare de analist financiar (FMVA) emisă de Corporate Finance Institute.

Răzvan Rusu

Manager de Portofoliu, Allianz Pensii
Răzvan Rusu este Manager de Portofoliu la Allianz Țiriac Pensii Private. Are o experiență de 19 ani în administrare de active atât în piața de asset management cât și în piața de pensii private.

arată mai mult

Este implicat în stabilirea și implementarea strategiei de investiții a fondurilor private de pensii precum și în procesul de engagement al fondurilor cu structurile de guvernanță ale companiilor din portofoliu. A absolvit Relații Economice Internaționale la ASE, un Master DAFI la FABBV, studii aprofundate de Geopolitică și Geostrategie, precum și un MBA la Universitatea din Geneva. Din 2022 este deținătorul certificării CESGA.

arată mai puțin

Valentin Cudric

Director Finante Corporative, TradeVille

Valentin Cudric are o experiență de peste 20 de ani în investment banking/corporate finance și fonduri de investiții cu capital privat (“private equity”), la care se adaugă 7 ani de activitate ca inginer într-o companie de construcții și instalații pentru sectorul petrol și gaze.

arată mai mult

În decursul carierei sale a oferit consultanță pentru vânzări/cumpărări de companii, inclusiv privatizări, a identificat oportunități de investiții în companii românești pentru fonduri cu capital străin privat și după încheierea tranzacțiilor, a reprezentat investitorii în consiliile de administrație ale companiilor achiziționate, implicându-se în îmbunătățirea performanțelor acestora.

În perioada 2016-2019 a fost Membru în Consiliul de Supraveghere (non-executive) al Complexului Energetic Oltenia, una dintre cele mai mari companii din domeniul producției de energie din România. Din 2016 este Senior Project Manager la biroul din România al fondului de investiții american NCH Capital, un fond ce administrează peste 3 miliarde USD.

De asemenea, deține certificările Investment Management și Corporate Finance Representative acordate de The Securities & Investment Institute of London – instituție autorizată de Financial Services Authority din Marea Britanie.

arată mai puțin

Pentru detalii sau clarificări cu privire la metodologia VEKTOR, vă rugăm să ne contactați la contact@ir-romania.ro sau daldescu@ir-romania.ro.
Daniela Aldescu
Director Executiv ARIR