ARIR

4 COMPANII LISTATE RECONFIRMĂ PLANURILE PENTRU ACEST AN

Noutati

Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) a demarat planul proactiv de comunicare cu investitorii și analiștii. Principalele concluzii ale primului eveniment online cu managementul a patru companii listate – Electrica, Antibiotice, TeraPlast și Purcari – confirmă că activitatea lor se desfășoară în parametri similari perioadei anerioare, cu mențiunea că au fost implementate măsuri suplimentare specifice în contextul pandemiei de coronavirus. Întregul eveniment este disponibil la următorul link.

Corina Popescu, CEO Electrica:

”Am implementat treptat măsuri, în concordanță cu scenariile de reziliență definite pe fiecare segment de business, și am întreprins acțiunile necesare pentru siguranța angajaților și continuitatea serviciilor noastre. Suntem cei care trebuie să ne asigurăm că populația va avea energie electrică în această perioadă. Ne aflăm în discuție permanentă cu autoritățile și Guvern pentru a identifica cele mai bune soluții pentru economia noastră, întrucât considerăm că plata facturilor în condițiile date, cu folosirea canalelor digitale pe care le-am pus la dispoziție, este un factor important pentru ca sistemul să funcționeze în continuare. Furnizorul este singura interfață cu clienții și practic sursa de lichidități pentru întregul lanț de valoare din industrie. Încurajăm responsabilitatea și deciziile raționale ale investitorilor noștri. Companiile de utilități sunt strategice pentru economia oricărei țări. Suntem în sectorul energetic de peste 120 de ani, am reușit să trecem peste mai multe crize de-a lungul vremii, aveți încredere în noi pentru că știm ce facem.”

Alexandru Stânean, CEO TeraPlast:

”Sectorul construcțiilor își continuă în prezent activitatea, cererea este în concordanță cu bugetul prognozat, acesta fiind mai mare comparativ cu anul trecut. Evident, în contextual situației de urgență, depindem de deciziile Guvernului. De asemenea, luăm în considerare ce va urma după criza sanitară – din punctul nostru de vedere, soluția este clară: investițiile publice. Să ne concentrăm pe injectarea de bani în economie, este mai benefic ca oamenii să fie plătiți și să se întoarcă la muncă după criză decât să se plătească indemnizații de șomaj. De la începutul lunii februarie, am implementat măsuri pentru reducerea riscurilor pentru angajați, parteneri și terți, prin distanțarea socială deoarece suntem producători și avem peste 1.000 de oameni care lucrează în fabrici.”

Eugen Comendant, COO Purcari:

”Purcari are o istorie interesantă și plină de provocări, trecând cu brio mai multe crize. Prioritatea noastră acum este siguranța angajaților noștri. Am accelerat producția și exportul, fără să întâmpinăm probleme de transport către țările apropiate, iar produsele noastre sunt disponibile pe piețele în care activăm. Suntem prezenți în mediul online și lucrăm în continuare pentru extinderea în acest domeniu. Ne pare rău că prețul scțiunilor la bursă a scăzut, dar înțelegem că este un efect sistemic. Dorim, astfel, să anunțăm investitorii că suntem alături de aceștia, vom comunica cât mai mult și ne aflăm în continuare într-o poziție stabilă.”

Paula Coman, CFO Antibiotice:

”Ne aflăm în centrul problemei, însă suntem încrezători că lucrurile vor reveni la normal. Ne-am organizat pentru a evita orice risc de contaminare. Suntem una dintre companiile strategice și nu intenționăm să încetinim activitatea, ci să ne adaptăm în funcție de condițiile pieței. Implementăm controale mai riguroase pentru angajații care lucrează în fabrica noastră. Vom asigura livrarea de medicamente în sistemul de sănătate și ne aflăm în contact permanent cu partenerii noștri din România și din străinătate. Mesajul nostru pentru investitori este că ne facem treaba cu mult respect și dăruire. Activăm de 65 de ani în piață și ne dorim să fim prezenți pentru o lungă perioadă de acum înainte.”

 

Daniela Șerban, Președinte și Co-fondator ARIR:

“Cu atât mai mult în perioade de criză încurajăm comunicarea proactivă a companiilor cu investitorii și utilizarea în acest moment preponderent a canalelor online. Astfel, suntem alături de membrii noștri și facilităm acest dialog. Considerăm că acționarii, investitorii și presa au nevoie de informații la zi, clare și cât mai complete legate de activitatea companiilor. Totodată, suntem în dialog permanent cu autoritățile relevante pentru a susține companiile listate din perspectivă de clarificare a reglementărilor în noul context.”

Din dorința de a oferi investitorilor mai multă claritate asupra măsurilor întreprinse de companii și cum sunt afectate de starea de urgență ARIR propune o pagină dedicată în cadrul website-ului ARIR https://www.ir-romania.ro/covid-19/, care conține în același loc informări și noutăți de la companiile listate cu privire la măsurile implementate și impactul COVID-19 asupra afacerii.

Tag:

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ARIR pe LinkedIn

Află mai multe despre obiectivele și activitățile ARIR