ARIR

Acțiuni pentru Climate Neutral în România, lucrări ample pentru infrastructura energetică, o nouă listare la BVB, susținerea comunității locale și grija pentru consumator sunt câteva din elemente care reies din acțiunile membrilor noștri din săptămâna 26 octombrie – 1 noiembrie

Blog RO

Acțiuni pentru Climate Neutral în România, lucrări ample pentru infrastructura energetică, o nouă listare la BVB, susținerea comunității locale și grija pentru consumator sunt câteva din elemente care reies din acțiunile membrilor noștri din săptămâna 26 octombrie – 1 noiembrie.

OMV Petrom lansează cardul OMV Climate Neutral în România, cu ajutorul căruia companiile pot contribui în mod activ la acțiunile climatice și pentru compensarea emisiilor de carbon asociate consumului de carburanți. Această opțiune, o premieră pentru piața de carburanți din România, este pusă la dispoziție prin ClimatePartner, un furnizor internațional de soluții pentru acțiuni climatice corporative, potrivit unui comunicat de presă al OMV Petrom.

Angajamentul pentru investițiile în infrastructura energetică de transport asumat de către conducerea CNTEE Transelectrica SA este ferm și se încadrează în traiectoria planificată. În această perioadă, pe șantierul din vestul țării a fost demarată acțiunea de asamblare și ridicare a celor 15 stâlpi necesari pentru finalizarea tronsonului de linie Oradea Sud – Nădab. Este vorba despre o investiție de peste 4 milioane de lei, începută în luna august a acestui an, lucrările fiind executate de către Electromontaj București, cu o durată contractuală de 12 luni. Proiectul Liniei Electrice Aeriene LEA 400 kV Oradea – Beckescsaba a fost inițiat în anul 2006, iar din 2008 tronsonul Oradea Sud-Nădab a fost în conservare, ca urmare a unor dificultăți legate în principal de procedurile de expropriere. Investiția, care va asigura creșterea capacității de interconexiune a țării și va contribui la completarea Inelului de 400 kV al României, a fost reluată în vara acestui an după mai bine de 12 ani de blocaje.

Alive Capital, furnizor de energie electrică și de servicii integrate pentru actorii din piața de energie electrică, vine la Bursă și intenționează ca în perioada imediat următoare să atragă 10 milioane de lei printr-un plasament privat de obligațiuni, cu o dobândă anuală de 8%, plătibilă semestrial. Consultantul ce va asista compania în vederea derulării plasamentului privat și listăeii acesteia la BVB este Intercapital Invest S.A., companie cu experiență de peste 20 de ani în domeniul pieței de capital, având calitatea de consultant autorizat de BVB în vederea susținerii finanțării companiilor prin emisiuni de obligațiuni sau acțiuni și admiterea acestora la tranzacționare.Evenimentul va avea loc înainte de listarea acestora la Bursa de Valori Bucuresti, potrivit unui comunicat.

Începând din 23 octombrie, Hidroelectrica pune la dispoziția clienților Serviciul Call Center, apelabil la numărul 021 9834. Prin accesarea acestui serviciu, consumatorii casnici și non-casnici pot primi informații și asistență cu privire la serviciile contractate cu Hidroelectrica, pot transmite indecșii aferenți consumului de energie electrică și pot afla detalii cu privire la modalitățile prin care pot deveni clienți ai companiei.

Joi, 22 octombrie a avut lor primul webinar aniversar Antibiotice 65 ani, cu tema: Medicamente care au făcut istorie. Aceasta este primul dintr-o serie de întâlniri care se vor desfășura până în decembrie, lună în care compania Antibiotice aniversează șase decenii si jumătate de existență. La această primă întâlnire online au participat peste 450 de profesioniști în sănătate din diverse domenii medicale precum dermatologie, medicină internă, ATI, pneumologie, pediatrie, ORL, medicină de familie, epidemiologie și boli infecțioase.

BT lansează o noua inițiativă pentru susținerea antreprenorilor, de aceasta data pentru cei care fac parte din viața noastră de zi cu zi prin afacerile lor. Cafeneaua din drumul spre birou, magazinul cu de toate de lângă bloc, florăria de pe strada vecină sau magazinul online cu produse naturiste – și multe alte exemple – sunt business-uri locale și sufletul oricărui cartier sau oraș. Cumpără de lângă tine! este provocarea lansata de BT pentru a solidariza din nou oamenii, așa încât să afle despre ele cat mai multe persoane.

Tag:

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ARIR pe LinkedIn

Află mai multe despre obiectivele și activitățile ARIR