ARIR

Antibiotice (BVB:ATB), prima companie din farma care se alătură ARIR

newsen|Noutati

București, 31 Iulie 2019Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) este încântată să se asocieze cu Antibiotice (BVB:ATB), unul dintre cei mai importanți producători români din industria farmaceutică de medicamente generice, companie listată la Bursa de Valori București (BVB) încă din anul 1997.

Ioan Nani, Director General Antibiotice:
”Suntem printre primele companii listate la bursă și am fost întotdeauna orientați spre dezvoltare și creșterea transparenței față de acționarii noștri. Asocierea cu ARIR, alături de cele mai mari companii listate, vine în completarea strategiei noastre de a îmbunătăți calitatea relației cu investitorii și de a crea valoare pentru acționari. Ne bucură apartenența la o comunitate nouă și vivace a pieței de capital românești pe care ne-o dorim din ce în ce mai puternică.”

Antibiotice are în portofoliu peste 150 medicamente generice pentru pacienţii cu boli infecţioase, dar şi pentru cei ce suferă de patologii cardiovasculare, dermatologice, digestive, ale sistemului nervos central și pentru sănătatea femeii. Este un partener important al pieții farmaceutice destinate spitalelor și are totodată un portofoliu dedicat profilaxiei și creșterii calității vieții (suplimente alimentare, dispozitive medicale și OTC-uri).
Antibiotice are o prezenţă globală activă, exportând produse în peste 70 de ţări. Totodată, Antibiotice este lider mondial pentru producţia de Nistatină și standard de referință internațional pentru această substanță activă.

Daniela Șerban, Președinte ARIR:
”Antibiotice devine al 15-lea membru al ARIR și primul din industria farmaceutică. Ne bucură amploarea și diversitatea pe care o câștigă singura asociație pentru relația cu investitorii din România. Cu scopul de a îmbunătăți comunicarea dintre companii și investitori, diversitatea sectorială din cadrul asociației contribuie la creșterea expertizei și la o mai bună aplicare a celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii și guvernanță corporativă în diverse industrii. Creșterea transparenței și responsabilității sociale sunt priorități ale comunității noastre.”

Antibiotice se alătură unui grup de elită de companii, membri ai ARIR, precum Bursa de Valori București, ALRO, Electrica, Electromagnetica, Franklin Templeton, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Teraplast și Transelectrica.

ARIR a fost înființată în Noiembrie 2018 și are ca membri companii listate, companii cu potențial de a deveni companii listate, administratori de fonduri, profesioniști în relația cu investitorii, precum și consultanți. În cadrul ARIR sunt invitate să adere: ca Membru Asociat – companii listate, în curs de listare sau care emit obligațiuni listate, Membru Afiliat – alte companii decât companii listate, în curs de listare sau care emit obligațiuni listate și Membru Profesionist – persoane cu experiență în IR. Membrii ARIR au acces la un conținut exclusiv, la sesiuni de instruire adaptate nevoilor lor și obiectivelor de IR, și participă la proiectele de dezvoltare a pieței de capital.

Fotografie: Remus Agatinei

Tag:

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ARIR pe LinkedIn

Află mai multe despre obiectivele și activitățile ARIR