ARIR

ARIR anunță modificări la metodologia VEKTOR pentru 2020

Noutati

Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) anunță modificări la metodologia VEKTOR, indicatorul comunicării cu investitorii pentru companiile listate din Piața Reglementată, pentru evaluarea anuală din acest an. Documentele sunt acum disponibile pentru consultare publică până la data de 31 mai 2020 în cadrul website-ului https://www.ir-romania.ro/vektor/.
Indicatorul a fost calculat pentru prima dată anul trecut, în baza unei metodologii ce include 15 criterii, în linie cu cele mai bune practici internaționale în relația cu investitorii (IR) și publicat în ianuarie 2020. Metodologia din acest an a fost actualizată pentru a include feedback-ul companiilor listate și așteptările investitorilor instituționali și individuali. Metodologia VEKTOR este reevaluată anual de către un grup extins de specialiști locali și internaționali: analiști financiari, profesioniști în IR, consultanți și profesori.

Daniela Aldescu, Manager de Proiect, DG Adj. ARIR:

“Buna guvernanță corporativă, transparența și responsabilitatea s-au dovedit vitale în fața noii realității economice. În contextul concurenței tot mai intense din piețele de capital, este esențială comunicarea proactivă a companiilor pentru a menține încrederea investitorilor. Prin publicarea indicatorului VEKTOR, ARIR contribuie la dezvoltarea pieței de capital și la sprijinirea companiilor listate pentru o mai bună vizibilitate.”

Companiile listate la Bursa de Valori București (BVB) vor fi evaluate pentru a doua oară în perioada 20 noiembrie – 15 decembrie. Indicatorul VEKTOR are valori cuprinse între 0 (comunicare redusă) și 10 (comunicare excelentă) și este publicat pe website-ul www.bvb.ro în cadrul paginii dedicate fiecărei companiii și pe website-ul ARIR. Îndeplinirea cerințelor se stabilește în baza informațiilor publice disponibile, analiza website-ului și secțiunii pentru relația cu investitorii (IR). ARIR și o Comisie de proiect, formată din analiști de guvernanță corporativă, profesioniști IR, mediul academic, consultanți raportare non-financiară vor evalua îndeplinirea criteriilor. Procesul de evaluare va fi revizuit de către Mazars, una dintre cele mai mari companii de audit și consultanță din lume, prezentă în 89 de țări și teritorii, cu o experiență de 25 de ani în piața din România.

Mai multe detalii despre evaluarea VEKTOR sunt disponibile AICI.

Tag:

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ARIR pe LinkedIn

Află mai multe despre obiectivele și activitățile ARIR