ARIR

ARIR devine membru EuropeanIssuers, asociația europeană a companiilor listate

Noutati

EuropeanIssuers, organizație paneuropeană ce reprezintă interesele companiilor listate din Europa, este încântată să anunțe că Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) s-a alăturat în calitate de membru, în urma aprobării Consiliului Director EuropeanIssuers din data de 1 decembrie 2020.

Daniela Șerban, Președinte și Co-fondator ARIR:
”Este o onoare să ne bazăm pe expertiza și cunoștințele unuia dintre cei mai importanți actori din Europa. Ne bucurăm să colaborăm pentru a construi piețe de capital europene care funcționează bine și pentru a calibra adecvat cerințele de guvernare corporativă pentru companii. Prin aderarea la EuropeanIssuers, ne asigurăm că vocile companiilor românești listate și, implicit, ale profesioniștilor din relația cu investitorii, sunt auzite la nivel european. Comunitatea ARIR va putea astfel să se implice în discuțiile despre politicile europene avute în vedere încă din prima etapă.”

Luc Vansteenkiste, Președinte EuropeanIssuers:
“Suntem extrem de încântați să urăm bun venit ARIR, în calitate de membru nou al EuropeanIssuers. Alăturarea ARIR ca membru este foarte valoroasă, în special în contextul revenirii post-covid. Colaborarea cu ARIR ca membru va întări eforturile noastre privind stabilirea unui mediu de reglementare adaptat și facilitarea accesului la finanțare pentru corporațiile europene.”

Conform informațiilor prezentate de Bursa de Valori București, România avea o capitalizare de aproximativ 38 miliarde Euro în 2019, 84 de companii listate pe piața principală și 280 listate pe piața AERO. De asemenea, începând cu septembrie 2020, furnizorul global de indici – FTSE Russell – a promovat România de la statutul de piață de frontieră la cel de piață emergentă secundară.

Despre EuropeanIssuers
EuropeanIssuers este o organizație paneuropeană care reprezintă interesele companiilor cotate la bursă din întreaga Europă în fața instituțiile UE. Membrii noștri includ atât asociații naționale, cât și companii din 15 țări europene, din toate sectoarele, acoperind piețe cu o capitalizare bursieră în valoare de 7,6 trilioane Euro, cu aproximativ 8000 de companii. Scopul nostru este să ne asigurăm că legislația din UE creează un mediu în care companiile pot atrage finanțare prin piața de capital și pot oferi creștere pe termen lung. Ne uităm la piețe de capital care servesc interesele utilizatorilor finali, incluzând emitenții. Viziunea EuropeanIssuers 2019-2024 conține priorități cheie și recomandări de politici în mai multe domenii, pentru a susține decidenții.

Tag:

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ARIR pe LinkedIn

Află mai multe despre obiectivele și activitățile ARIR