ARIR

ARIR felicită Bursa de Valori București pentru intrarea României în clubul piețelor de capital emergente

newsen|Noutati

Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) felicită Bursa de Valori București pentru includerea României în categoria piețelor secundare de capital emergente în cadrul clasificării de țară relizată de FTSE. Pentru a ajunge la acest statut, piața de capital din România a trebuit să îndeplinească cele nouă criterii FTSE de calitate a piețelor. Acest statut, foarte râvnit de piețele de capital , confirmă maturizarea pieței de capital românești din ultimii ani, un proces la care ARIR este mândră să contribuie din.

În prezent, acțiunile a trei companii românești îndeplinesc în mod specific criteriile de eligibilitate ale indexului FTSE Global All Cap, confirmate la 28 iunie 2019: Romgaz, Banca Transilvania și BRD – Groupe Societe Generale. Planul de implementare a noii clasificări de către FTSE Russell arată că statutul de piață emergentă secundară va fi implementat în totalitate în septembrie 2020, când un număr de până la 9 indici vor reflecta includerea României în acest statut. În viitor, universul investițional regional în care România va fi evaluată pentru includere este Emerging Europe, iar titlurile românești vor fi eligibile pentru intrarea rapidă în FTSE GEIS dacă îndeplinesc pragurile relevante de intrare rapidă pentru această regiune.

Daniela Șerban, Președinte ARIR:

“România are acum șansa ca după mulți ani de efort să capitalizeze această nouă clasificare și să treacă într-o nouă etapă de dezvoltare. Promovarea înseamnă o recunoaștere internațională a progresului și arată atractivitatea pieței de capital din România pentru investitorii internaționali. Relația cu Investitorii devine astfel mult mai importantă în acest proces pentru că atenția investitorilor instituționali sofisticați se va îndrepta mai mult către companiile cu o guvernanță corporativă bună și capabilității recunoscute în aria de relații cu investitorii.”

Tag:

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ARIR pe LinkedIn

Află mai multe despre obiectivele și activitățile ARIR