ARIR

ARIR împlinește un an de la înființare

Noutati

Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), singura asociație profesională din România dedicată celor mai bune practici în relația cu investitorii, împlinește astăzi un an de activitate.

Daniela Șerban, Cofondator și Președinte ARIR:
“Peste 100 de profesioniști care reprezintă companii – lider din economia românească, listate la bursă, s-au unit pentru a da formă ARIR. Ne propunem în fiecare zi, cu același entuziasm, prin proiecte și idei să contribuim la o comunicare mai bună a companiilor cu investitorii, o guvernanță corporativă mai bună și în final o piață de capital mai dezvoltată. Relația cu Investitorii nu reprezintă doar o profesie, ci o stare de spirit, care prinde din ce în ce mai mult contur și la noi.”

Valentina Dinu, Coordonator Dept. Comunicare și Relația cu Investitorii, Nuclearelectrica, Membru Fondator:
„În prezent, ARIR are peste 15 membri, companii listate la bursă, companii solide, cu rezultate bune, orientate către atingerea unui standard de excelență în relația cu investitorii, implicit orientate către o poziționare cât mai avantajoasă pe piața de capital. Guvernanța corporativă, cu tot ce implică aceasta, este un criteriu important de evaluare a emitenților, direct proporțional cu creșterea activității investitorilor instituționali și dezvoltarea piețelor de capital, a politicilor de mediu și de digitalizare. Înființarea ARIR, o idee excelentă a Danielei Șerban, Președintele organizației, demonstrează în primul rând o conștientizare a importanței transparenței, acurateței informației și guvernanței corporative în România, iar în al doilea rand, cu o creștere rapidă a numărului de membri în doar un an de la înființare, un curs de acțiune susținut în acest sens.”

Ioana Birta, CFO Teraplast, Membru Fondator:

„În acest an ne-am implicat, la inițiativa ARIR, în acțiuni concrete precum reglementările pentru politica de remunerare, tranzacțiile cu părți afiliate și raportarea financiară în format electronic. Ca membru fondator, felicităm echipa ARIR pentru activitatea de până acum și le urăm succes în misiunea de a înlesni comunicarea dintre companii și investitori, contribuind totodată la consolidarea legăturilor dintre companii și analiști.”

Anamaria Acristini-Georgescu, Director Strategie & Fuziuni și Achiziții, Electrica, Membru Asociat:
„În numele echipei Electrica, felicităm ARIR pentru evoluția deosebită pe care a avut-o în primul an de la înființare. Toate demersurile inițiate în această perioadă demonstrează dorința de a fi alături de companiile listate sau în curs de listare, pentru a le oferi sprijin în atingerea celor mai înalte standarde de guvernanță corporativă și comunicare cu investitorii. Amploarea pe care a luat-o ARIR este dovada faptului că echipa este una puternică, pregatită să facă față provocărilor. Mai mult decât atât, este o echipă care ne-a surprins atât prin dedicare, cât și prin inițierea unor proiecte importante de dezvoltare a pieței de capital și de instruire a companiilor listate, toate având ca scop îmbunătățirea percepției investitorilor asupra pieței de capital românești.
Ne bucură apartenența Electrica, în calitate de membru asociat, la comunitatea în continuă creștere creată de ARIR, și ne dorim ca împreună să contribuim la evoluția și consolidarea acestui domeniu în România. Felicitări pentru inițiativă și mult succes în continuare!”

În ultimele 12 luni, ARIR a organizat peste 20 de evenimente pentru membrii săi și comunitatea pieței de capital, un Forum cu mai mult de 10 speakeri internaționali, a relansat proiectul VEKTOR, de evaluare a comunicării companiilor listate cu investitorii, a încheiat mai multe parteneriate internaționale – inclusiv pentru a oferi o certificare recunoscută internațional în Relația cu Investitorii și a avut peste 600 mențiuni în presă. În 25 noiembrie vom organiza Gala AR&IR, primul eveniment prin care vom recunoaște performanța profesioniștilor în relația cu investitorii, în parteneriat cu Institutional Investor.

ARIR a fost înființată în 13 Noiembrie 2018 de către companii listate, cu potențial de listare, administratori de fonduri și profesioniști în relația cu investitorii (IR). Membrii fondatori ai ARIR sunt: Bursa de Valori București, ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management – Suc. București, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Șerban, Cosmin Răduță și Tony Romani. Electrica, OMV Petrom, Antibiotice și Purcari s-au alăturat ca Membri Asociați și INNOVA Project Consulting ca Membru Afiliat.

Tag:

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ARIR pe LinkedIn

Află mai multe despre obiectivele și activitățile ARIR