ARIR

ARIR propune 7 principii de bune practici pentru afaceri responsabile

Noutati

Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), în parteneriat cu Innova Project Consulting și Avocatnet.ro, propun 7 principii de afaceri responsabile. Ne-am propus să venim în întâmpinarea companiilor cu sprijin în definirea afacerilor responsabile și adaptarea la un nou mod de guvernanță. Recomandările de bune practici sunt reunite într-un ghid lansat astăzi în cadrul unui panel dedicat la Forumului ARIR.

Principiile sunt: 1. Buna guvernanță și Etica în afaceri, 2. Gestionarea responsabilă a resurselor umane, 3. Implicarea în comunitate, 4. Produse responsabile, 5. Ești parte din economia circulară, 6. Transparența și 7. Investiții responsabile.

Daniela Șerban, Președinte și Co-fondator ARIR:
“Într-o situație fără precedent, un număr impresionant de companii s-au implicat în comunitate. Am vazut în primul rând responsabilitate, dincolo de obiectivul de a face profit. Astfel, am creionat un set de valori care ne vor face și mai puternici pe termen lung. Pentru cei care investesc, dacă două companii de aceeași dimensiune au aceeași profitabilitate, va face diferența buna guvernare și gestiune a afacerii, transparența și preocuparea față de angajați și mediu.”

INNOVA Project Consulting este o companie independentă de consultanță în raportare non-financiară și de sustenabilitate, activă în România de 6 ani. Avocatnet.ro este un furnizor de servicii profesionale care simplifică și explică, în limbaj comun, legile importante care afectează companiile și viața personală.

Forumul AR&IR – Perspective câștigătoare: Cum reconstruim economia – este dedicat companiilor active în România interesate de aplicarea celor mai bune standarde de guvernanță corporativă și economică, performanță în comunicarea cu investitorii, transparență și responsabilitate în comunitatea în care activează și se va bucura de prezența a peste 20 de speakeri locali și internaționali.

Partenerii strategici ai Forumului AR&IR sunt: ALRO (unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, membru fondator ARIR), Bursa de Valori București (organizează și gestionează piețele reglementate de instrumente financiare, membru fondator ARIR), Electrica (jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, membru Asociat ARIR), TeraPlast (compania-mamă a Grupului TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, membru fondator ARIR), Banca Transilvania (cea mai mare bancă din Europa de Sud-Est, membru Asociat ARIR).
Partenerii principali sunt: Antibiotice (unul dintre cei mai importanți producători români de medicamente generice din industria farmaceutică, membru Asociat ARIR), ENVISIA (Prima Școală de Afaceri din România pentru Membri in Consilii de Administrație, membru Afiliat ARIR), Innova Project Consulting (companie de consultanță în sustenabilitate, membru Afiliat ARIR), Invoke (companie care oferă soluții software pentru conformare cu obligațiile de raportare), Mazars (companie internațională de audit și consultanță), Bondoc & Asociatii (una dintre firmele de avocatură cele mai active în piață).

Partenerii instituționali sunt: ACCA (Asociația Contabililor Certificați), Econosofia (asociație de studenți în domeniul financiar și economic), Institutional Investor (lider al industriei de cercetare și analiză comparativă a companiilor).
Partenerii media sunt: Radio România Actualități, Money.ro, Financial Intelligence, JURIDICE.ro, avocatnet.ro, IR Magazine, Bizis.ro, Economistul, Club Economic, România Durabilă.

Partenerii de monitorizare sunt Klarmedia, Issue Monitoring.

Tag:

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ARIR pe LinkedIn

Află mai multe despre obiectivele și activitățile ARIR