ARIR

ARIR și Econosofia formează noi profesioniști în relația cu investitorii

Noutati

Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) este încântată să semneze un protocol de colaborare cu Econosofia, cea mai activă asociație de studenți în domeniul financiar și economic. Cele două organizații anunță primele 2 inițiative dezvoltate împreună prin care își propun să contribuie la promovarea pieței de capital din România în rândul studenților și la încurajarea formării unor noi profesioniști în relația cu investitorii (IR). Cele două proiecte sunt: „Întâlnește un IRO (Investor Relations Officer)”, prima întâlnire online dintre studenți și profesioniștii din IR și „Devino un profesionst în IR (Relația cu Investitorii)”, primul proiect din România prin care se va crea un grup de tineri interesați de profesia de specialist în IR.

Daniela Șerban, Președinte ARIR:

„Scopul nostru este de a contribui zi de zi, cu entuziasm, la dezvoltarea piețelor de capital din România prin inovație și noi proiecte. Creșterea tinerilor profesioniști este o condiție esențială pentru un viitor prosper, iar colaborarea cu Econosofia este un pas ferm în atingerea acestui obiectiv. Am descoperit studenți foarte activi și interesați de investiții și burse, cu care împreună vom crea legături cu profesioniștii din piața de capital.”

Tiberiu Țene, Manager Econosofia:
”Primele inițiative comune ale organizațiilor noastre vor aduce valoare atât studenților, cât și companiilor. Studenții vor avea ocazia să vadă și să înțeleagă mai bine ce presupune o carieră în Relația cu Investitorii și totodată vor fi mai aproape de oportunitățile profesionale din acest domeniu.”

Întâlnește un IRO (Investor Relations Officer)” va avea loc online, în 19 mai, de la ora 18.00. Vom aduce în fața studenților specialiști din piețele locale și internaționale pentru a împărtăși opiniile și experiența lor în Relația cu Investitorii, în special în această perioadă provocatoare. Studenții vor afla cum s-au format membrii ARIR ca profesioniști, experiențele anterioare și provocările unei astfel de poziții.
Devino un profesionst în IR (Relația cu Investitorii)” va include formarea unui grup de studenți care și-ar dori să urmeze o carieră în domeniul piețelor financiare, cărora le vom oferi îndrumare în carieră și conectarea cu comunitatea ARIR.

***

Despre Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR):
ARIR este o organizație non-guvernamentală și non-profit care a fost înființată cu scopul de oferi emitenților actuali și potențiali o platformă pentru dezvoltarea profesioniștilor în relația cu investitorii (IR) și pentru a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii și în guvernanță corporativă. A fost înființată în Noiembrie 2018 și are ca membri companii listate, companii cu potențial de a deveni companii listate, administratori de fonduri,profesioniști în relația cu investitorii, precum și consultanți. Membrii fondatori sunt Bursa de Valori București (BVB), ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management – suc. București, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Șerban, Cosmin Răduță și Tony Romani, în timp ce Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Idea Bank, BRK Financial Group și Banca Transilvania s-au alăturat ca Membri Asociați, INNOVA Project Consulting și Envisia ca Membru Afiliat.
Urmăriți-ne pe LinkedIn, Facebook și Instagram

Despre Econosofia
Parte a ONG-ului Voluntari pentru Idei și Proiecte (VIP România), Econosofia este singura comunitate din România care aduce împreună tinerii pasionați de piețe financiare și macroeconomie. Cu o activitate de aproape 21 de ani în dezvoltarea profesională și educația fianciară a tinerilor din România, prin implicarea celor 200 de alumni și membrii activi și colaborând cu cele mai prestigioase instituții precum Bursa de Valori de la București și Banca Națională a României, programele Econosofia, precum Investment School, Economics Through a Macrofying Glass și Risk Management ajută noua generație de profesioniști să își atingă potențialul pentru a contribui pozitiv la dezvoltarea mediului economic al României.
Urmăriți-ne pe LinkedIn, Facebook și Instagram

Tag:

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ARIR pe LinkedIn

Află mai multe despre obiectivele și activitățile ARIR