ARIR

Biofarm (BVB: BIO), a doua companie din farma care se alătură ARIR

Noutati

Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) este încântată să anunțe că Biofarm (BVB: BIO) devine Membru Asociat. Compania Biofarm este unul dintre primii producători de medicamente din România, fiind fondată acum 100 de ani prin fuziunea mai multor firme din domeniul farmaceutic. Acțiunile Biofarm sunt listate la Bursa de Valori București începând cu ianuarie 2005 și sunt încadrate în categoria Premium.

Cătălin Vicol, Director General, Biofarm:
”Credem cu tărie că dialogul permanent cu toți stakeholderii întărește încrederea investitorilor atât în potențialul companiei, cât și în mediul de afaceri în general. Împlinim 100 de ani de existență, 100 de ani în care am acumulat expertiză pentru a continua dezvoltarea companiei și a industriei farma din România. Asocierea cu ARIR subliniază încă o dată dorința noastră de a avea standarde ridicate de guvernanță corporativă, de a îmbunătăți în permanență relația cu investitorii și de a comunica deschis.”

Daniela Șerban, Președinte și Co-fondator ARIR:
”Comunitatea ARIR a câștigat un nou membru valoros – Biofarm. Această nouă asociere arată încrederea de care ne bucurăm în piață și amploarea activităților asociației noastre.
Expertiza companiilor românești din sectorul farma este recunoscută la nivel internațional și ne bucurăm să vedem preocuparea constantă a acestora pentru creșterea vizibilității în piața de capital. Prin proiectele ARIR ne propunem să aducem companiile listate în centrul atenției, să evidențiem potențialul lor și aportul la dezvoltarea economiei din România.”

Biofarm este unul dintre cei mai importanți producători de medicamente din România, prezent și la nivel global în 12 țări. Portofoliul său cuprinde peste 200 de produse care acoperă 61 de arii terapeutice, compania poziționându-se pe piață ca cel mai important producător român de capsule gelatinoase moi. Biofarm este lider de piață pe 11 arii terapeutice, iar mărcile tradiționale precum Colebil, Triferment și Bixtonim sunt prezente în topul celor mai bine vândute produse.

Biofarm se alătură unui grup de elită de companii membre ARIR, precum Bursa de Valori București, ALRO, Antibiotice, Banca Transilvania, BRK Financial Group, Electrica, Electromagnetica, Franklin Templeton – București, Hidroelectrica, Idea Bank, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Purcari, Teraplast, Transelectrica și Transgaz.

Membrii ARIR au acces la conținut exclusiv pentru implementarea celor mai bune practici în Relația cu Investitorii și Guvernanța Corporativă, sesiuni de instruire adaptate nevoilor lor și obiectivelor pentru Relația cu Investitorii, participă la proiecte de dezvoltare a pieței de capital. În cadrul ARIR sunt invitate să adere: ca Membru Asociat – companii listate, în curs de listare sau care emit obligațiuni listate, Membru Afiliat – alte companii și Membru Profesionist – persoane cu experiență în IR.

ARIR a fost înființată la inițiativa Danielei Șerban în noiembrie 2018 împreună cu membrii fondatori: Bursa de Valori București (BVB), ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management – suc. București, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Cosmin Răduță și Tony Romani. Au aderat comunității: Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Purcari, Idea Bank, BRK Financial Group, Banca Transilvania și Transgaz ca Membri Asociați. INNOVA Project Consulting, ENVISIA, RTPR și Intercapital Invest au devenit Membri Afiliați.

Tag:

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ARIR pe LinkedIn

Află mai multe despre obiectivele și activitățile ARIR