ARIR

Cei mai buni profesioniști în comunicarea cu investitorii, premiați de ARIR în 25 noiembrie

newsen|Noutati

Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) în colaborare cu Institutional Investor – lider al industriei de cercetare și analiză comparativă a companiilor – vor recunoaște performanța în Relația cu Investitorii (IR) pentru prima dată în România în cadrul Galei AR&IR din 25 noiembrie 2019.

Investitorii instituționali din întreaga lume, activi în piața de capital din România, au evaluat cu mare atenție companiile listate la Bursa de Valori București prin intermediul platformei Extel. Folosind un sistem de punctaj de la 1 (mediu) la 5 (excelent) investitorii au evaluat emitenții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) din perspectiva:
• cunoștințelor de business ale echipei de IR;
• evoluției activității relației cu investitorii față de anul anterior;
• calității întâlnirilor și a evenimentelor cu investitorii (roadshow-uri);
• calității rapoartelor anuale / a informațiilor publicate;
• website-ului / conferințelor trimestriale;
• proactivității directorilor executivi.

Cu mai mult de 500 voturi a fost stabilit clasamentul pentru cel mai bun Director General (CEO), cel mai bun Director Financiar (CFO), cea mai bună Companie din perspectiva activității de Relația cu Investitorii și cel mai bun profesionist în Relația cu Investitorii, care va fi anunțat în cadrul Galei AR&IR din 25 noiembrie.

Daniela Șerban, Președinte ARIR:

“Relația cu Investitorii nu reprezintă doar o profesie, ci o stare de spirit, o forță care conduce la excelență în comunicarea cu investitorii. Fiecare întâlnire cu aceștia este un test al credibilității companiei în față celor care acordă încredere, resurse financiare și timp echipei care administrează compania listată la bursă. ARIR este mândră că a făcut posibilă o astfel de colaborare pentru a promova piața de capital din România și cei mai buni profesioniști ai săi.”

Amani Korayeim, Director, All-EMEA Sales and Product Development – II and Extel Research:

“Institutional Investor Research este încântată să fie alături de ARIR la prima sa gală anuală de premiere a celor mai buni profesioniști din Relația cu Investitorii și să ofere o analiză comparativă independentă a emitenților din România. Evenimentul reprezintă o etapă importantă pentru tânăra asociația, care și-a dovedit ambiția și profesionalismul. Suntem entuziaști în ceea ce privește schimbarea pe care ARIR o aduce în piață internă.”

Analiza a fost realizată în perioada 11 martie – 12 aprilie 2019. Companiile votate prin intermediul platformei Extel sunt cele care au avut întâlniri cu investitorii instituționali, fără a se limita la cele înregistrate în platformă. Fondurile de investiții (Fondul Proprietatea și cele cinci Societăți de Investiții Financiare) nu au fost incluse în analiză. În ultimele două decenii, Extel a devenit un instrument esențial în stabilirea unui standard privind industria prin care excelența și performanța profesioniștilor din zona de investiții și companii listate sunt măsurate în mod independent și obiectiv.

Gala AR&IR este organizată cu sprijinul partenerilor noștri: ALRO (unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, membru fondator ARIR), Bursa de Valori București (organizează și gestionează piețele reglementate de instrumente financiare, membru fondator ARIR), Electrica (jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, membru Asociat ARIR), Purcari (unul dintre cei mai importanți producători de vin din Europa de Est și Centrală) și TeraPlast (compania-mamă a Grupului TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, membru fondator ARIR). Partener instituțional al evenimentului este Investors Club. Partenerii media sunt: Financial Intelligence, Juridice, Money.ro. Partener de monitorizare este Klarmedia.

Tag:

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ARIR pe LinkedIn

Află mai multe despre obiectivele și activitățile ARIR