ARIR

De ce participarea la conferințe ar trebui să fie parte integrantă a strategiilor de IR?

Blog - RO

Relația cu investitorii (IR) este o parte esențială a comunicării corporative și a managementului  care se ocupă cu menținerea și construirea unor relații puternice între o companie și diferitele sale părți interesate, în special investitorii săi. În peisajul de afaceri dinamic și competitiv de astăzi este imperativ ca firmele să fie proactive în acțiunile lor de IR și să-și păstreze părțile interesate informate și implicate. Unul dintre canalele cheie prin care companiile pot atinge acest obiectiv este prin participarea la conferințe.

Conferințele sunt o parte integrantă a strategiilor de IR și oferă companiilor o platformă pentru a se conecta cu părțile interesate, pentru a-și promova afacerea și pentru a-și arăta potențialul de creștere. Participarea la conferință ajută companiile să-și construiască reputația, să-și consolideze imaginea de brand și să crească încrederea investitorilor prin demonstrarea angajamentului lor față de transparență, responsabilitate și practici etice de afaceri. În plus, conferințele oferă companiilor posibilitatea de a interacționa cu experți din industrie, analiști și alte părți interesate, câștigând astfel perspective valoroase asupra pieței și a propriei performanțe de afaceri.

Care sunt beneficiile participării la conferințe?

Oportunități de networking

Participarea la conferință oferă o oportunitate excelentă pentru companii de a se conecta cu părțile interesate și de a construi relații. Acest tip de interacțiune poate fi de neprețuit în promovarea unei imagini pozitive și în construirea încrederii cu părțile interesate, ceea ce poate duce la creșterea oportunităților de investiții și la îmbunătățirea relațiilor cu investitorii. Un studiu recent realizat de National Investor Relations Institute (NIRI) a constatat că 84% dintre profesioniștii în relații cu investitorii cred că participarea la conferințe a contribuit la îmbunătățirea reputației companiei și a relațiilor cu părțile interesate.

Notorietatea brandului

Conferințele oferă o oportunitate unică companiilor de a-și prezenta brandul, produsele și serviciile unui public larg și divers. Prezentându-se ca lideri in industria lor și prezentându-și produsele și serviciile unui public larg, companiile pot crește recunoașterea brandului și a mărcii, ceea ce poate duce în cele din urmă la oportunități de investiții crescute. Un studiu recent realizat de Asociația Internațională a Organizatorilor de Congrese Profesionale (IAPCO) a constatat că participanții la conferință au cu 40% mai multe șanse de a cumpăra un produs sau un serviciu de la o companie cu care au interacționat la o conferință (acel eveniment).

Gândire inovatoare

Conferințele oferă o platformă pentru companii pentru a-și împărtăși expertiza și ideile de leadership  în industria lor. Prin împărtășirea informațiilor și experiențelor lor, companiile se pot poziționa ca lideri în domeniul lor și își pot demonstra angajamentul față de inovație și progres. Acest tip de gândire de leadership  poate crește vizibilitatea și credibilitatea unei companii față de părțile interesate, ceea ce poate duce, în cele din urmă, la creșterea oportunităților de investiții. Conform unui studiu realizat de Consiliul de Conferințe din Canada, conferințele oferă o oportunitate excelentă pentru companii de a-și demonstra leadership-ul, 86% dintre participanți declarând că au învățat ceva nou și valoros la o conferință.

Accesul la capital

Conferințele oferă companiilor o platformă pentru a se întâlni cu potențialii investitori și pentru a explora oportunitățile de finanțare. Prin întâlnirea cu investitorii și prezentarea planului lor de afaceri, companiile își pot crește șansele de a obține finanțare și de a construi relații cu părțile interesate( stakeholderi) cheie. Potrivit unui studiu realizat de National Venture Capital Association (NVCA), participarea la conferință crește șansele unei companii de a obține finanțare cu 30%.

Implicarea stakeholderilor

Conferințele oferă companiilor oportunitatea de a interacționa cu părțile interesate, de a le înțelege nevoile și de a construi relații. Acest tip de interacțiune poate fi de neprețuit în promovarea unei imagini pozitive și în construirea încrederii cu părțile interesate, ceea ce poate duce la creșterea oportunităților de investiții și la îmbunătățirea relațiilor cu investitorii. Un studiu recent realizat de Asociația pentru Managementul Investițiilor și Cercetare (AIMR) a constatat că participarea la conferințe este una dintre cele mai eficiente modalități pentru companii de a implica părțile interesate, 90% dintre participanți declarând că s-au simțit mai implicați în companie după ce au participat la o conferință.

Impactul asupra strategiilor de IR

Vizibilitate crescută

Participarea la conferință oferă companiilor posibilitatea de a-și prezenta produsele, serviciile și strategiile, ajutând la creșterea vizibilității și la atingerea unui public mai larg. Prin participarea la evenimente, companiile își pot construi recunoașterea mărcii și se pot stabili ca lideri în industriile lor respective. Cercetările au arătat că participarea la conferințe poate duce la creșterea expunerii mass-media, a conștientizării mărcii și a implicării clienților, ajutând companiile să-și dezvolte afacerea și să-și extindă cota de piață.

Îmbunătățirea relațiilor cu stakeholderii

Conferințele oferă, de asemenea, o oportunitate pentru companii și de a construi relații puternice cu părțile interesate. Aceste evenimente oferă companiilor un spațiu pentru a asculta preocupările și nevoile părților interesate și pentru a-și demonstra angajamentul de a răspunde acestor nevoi. Prin construirea unor relații puternice cu părțile interesate, companiile pot crește nivelul de încredere  în marca lor, ceea ce duce la îmbunătățirea reputației și a succesului pe termen lung.

O mai bună înțelegere a nevoilor stakeholderilor

Conferințele oferă companiilor o oportunitate unică de a înțelege mai bine nevoile și așteptările părților interesate. Prin participarea la aceste evenimente, companiile pot obține informații valoroase cu privire la preocupările și provocările cu care se confruntă părțile interesate și pot dezvolta strategii pentru a aborda aceste provocări. Această înțelegere sporită poate duce la îmbunătățirea procesului decizional și la relații mai puternice cu părțile interesate, ajutând companiile să rămână competitive și  relevante în domeniile lor respective.

Îmbunătățirea reputației

Participarea la conferință ajută, de asemenea, companiile să-și stabilească expertiza și gândirea de lider, îmbunătățind reputația lor și construind încrederea în părțile interesate. Prezentându-și munca și ideile, companiile își pot demonstra expertiza și gândirea de lider, ajutând la construirea reputației lor și la stabilirea lor ca lideri în industriile lor respective. Acest lucru poate duce la o recunoaștere sporită a mărcii, la îmbunătățirea angajamentului clienților și la creșterea încrederii investitorilor, oferind o bază solidă pentru creșterea viitoare.

Accesul la Capital

În cele din urmă, conferințele oferă  companiilor un loc adecvat pentru a explora oportunitățile de finanțare și pentru a se întâlni cu potențialii investitori. Prin participarea la evenimente, companiile se pot conecta cu potențialii investitori, își pot prezenta ideile și pot explora oportunitățile de investiții. Acest lucru poate ajuta companiile să acceseze capital și finanțare, oferind resursele de care au nevoie pentru a-și dezvolta afacerea și pentru a urmări noi oportunități.

 

Rolul participării la conferințe nu poate fi (nu trebuie) exagerat. Acesta oferă companiilor o oportunitate  de a se conecta cu părțile interesate, de a crește vizibilitatea și de a-și prezenta afacerea. Prin participarea la conferințe companiile pot culege o multitudine de beneficii, inclusiv oportunități îmbunătățite de networking, o mai bună conștientizare a mărcii și șansa de a arăta modul de gândire al leadership-ului. Conferințele servesc, de asemenea, ca o platformă eficientă pentru implicarea părților interesate, oferind companiilor șansa de a înțelege mai bine nevoile și preocupările părților interesate (stakeholderilor).

Studiile au arătat că participarea la conferințe poate avea un impact pozitiv asupra reputației unei companii și, la rândul său, asupra capacității lor de a accesa capitalul. De fapt, un sondaj realizat în rândul profesioniștilor din  IR a arătat că aproape 80%  consideră că participarea la conferințe este esențială pentru strategia și succesul lor în domeniul IR. În plus, cercetările au arătat că firmele care participă la conferințe au mai multe șanse de a avea relații mai bune cu părțile interesate, precum și o percepție mai favorabilă în piață.

În concluzie, participarea la conferință ar trebui privită ca parte integrantă a unei strategii cuprinzătoare privind IR. Numeroasele lor beneficii le fac o investiție valoroasă atât pentru companii, cât și pentru profesioniștii din domeniul IR, iar impactul său asupra strategiilor de IR nu poate fi ignorat. Fie că este vorba de construirea de relații, de creșterea gradului de conștientizare a mărcii sau de demonstrarea leadership-ului, participarea la conferințe este un instrument important în arsenalul IR.

 

Tag:

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ARIR pe LinkedIn

Află mai multe despre obiectivele și activitățile ARIR