ARIR

Dentons devine Membru Afiliat al ARIR

Noutati

București, 28 februarie 2023 ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), anunță alăturarea firmei de avocatură Dentons România ca Membru Afiliat ARIR, cu rolul de a sprijini demersurile de dezvoltare a pieței de capital. Dentons este cea mai mare firmă de avocatură din lume având peste 21,000 de profesioniști – 12,400 de avocați în mai mult de 200 de locații, din peste 80 de țări. Biroul firmei de avocatură din București numără în prezent peste 50 de avocați calificați pe drept român, anglo-saxon și american.

Loredana Chitu, Partner, coordonatoarea practicii de piață de capital din cadrul Dentons România:

„Suntem încântați să ne alăturăm ARIR și să colaborăm îndeaproape cu ceilalți membri ai acestei comunități pentru ca împreună să contribuim la dezvoltarea pieței de capital locale, Dentons numărându-se printre liderii de piață în această arie de practică.”

Daniela Șerban, Președinte și Co-fondator ARIR:

„Extinderea interesului partenerilor colaboratori din piața de capital și atragerea unui nou Membru Afiliat al ARIR, Dentons, ne întărește comunitatea și implicarea în noi proiecte. ARIR este prima platformă de educare, interacțiune și advocacy în domeniul Investor Relations din România și este dedicată problematicilor companiilor listate la bursă sau interesate de listare la bursă, care aduce în piață standarde validate la nivel mondial.”

Fondată în noiembrie 2018 la inițiativa Danielei Șerban, cu Bursa de Valori București printre membrii fondatori, ARIR a devenit rapid una dintre cele mai active comunități ale pieței de capital, iar interesul emitenților de a fi parte din comunitate a crescut an de an, de la 12 membri la înființare la aproape 40, patru ani mai târziu. La forumul din 17 iunie 2022, ARIR și-a setat o agendă de priorități legislative pentru următorii 3 ani, care să contribuie activ la dezvoltarea pieței de capital. Acestea sunt:

  • Atractivitate: Scurtarea la jumătate a duratei operațiunilor de majorare de capital și a altor operațiuni corporative pentru companiile listate este un deziderat al comunității ARIR;
  • Eficiență: Reducerea birocrației pentru emitenții de acțiuni și obligațiuni, precum și eficientizarea dialogului inter-instituțional pentru unificarea platformelor de raportare și evitarea dublării raportărilor financiare și non-financiare;
  • Relevanță: Reflectarea rolului pieței de capital de finanțator al economiei în programele, strategiile și politicile de guvernare, atragerea de noi emitenți la Bursa de Valori București din rândul IMM-urilor cu potențial de dezvoltare și scalare a afacerii, de noi investitori individuali prin educație financiară.

De-a lungul celor 25 de ani de activitate în România, Dentons a fost implicată în unele dintre cele mai importante tranzacții de pe piață, reprezentând atât companii locale, cât și internaționale, din mai multe industrii. De asemenea, echipa continuă să fie implicată în tranzacții complexe, transfrontaliere și de mare valoare pe piețele de capital, atât debt cât și equity.

Echipa Dentons România oferă consultanță și reprezentare juridică în domeniul dreptului afacerilor în numeroase domenii de practică – drept financiar-bancar, piață de capital, drept societar/fuziuni și achiziții, drept imobiliar, concurență & antitrust, litigii, drept penal și investigații, dreptul muncii, achiziții publice, restructurare și insolvență, protecția datelor, proprietate intelectuală, acoperind o gamă largă de industrii, respectiv sectorul financiar-bancar, energie, imobiliare, agricultură, tehnologie, media, telecomunicații (TMT), sănătate și științe medicale etc.

***

Despre Asociația Română pentru Relația cu Investitorii (ARIR):

 

ARIR este promotorul conceptului de Relaţia cu Investitorii (Investor Relations – IR) în România și susține că prin respectarea unor standarde de transparență, guvernanţă corporativă și proactivitate în comunicarea cu investitorii membrii noștri vor beneficia de plusvaloare, atrage mai uşor finanțare, avea reputație și încrederea necesară dezvoltării continue a afacerilor lor. A fost înființată la inițiativa Danielei Șerban în noiembrie 2018 și are ca membri companii listate, companii cu potențial de a deveni companii listate, administratori de fonduri, profesioniști în relația cu investitorii, precum și consultanți. Membrii fondatori sunt Bursa de Valori București (BVB), ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management – București, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica şi Tony Romani. Au aderat comunității: Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Purcari, Idea Bank, BRK Financial Group, Banca Transilvania, Transgaz, MedLife, Romcarbon, Farmaceutica REMEDIA, Autonom, IMPACT Developer & Contractor, 2Performant, One United Properties, Transport Trade Services, Patria Bank, Connections Consult, BRD – Groupe Société Générale, Rompetrol și Agista ca Membri Asociați. INNOVA Project Consulting, ENVISIA, RTPR, Mazars și Marsh Broker de Asigurare – Reasigurare și Dentons au devenit Membri Afiliați.

Membrii ARIR sunt printre cele mai mari companii din România, ce au în comun obiectivul de a implementa cele mai bune practici de transparență, comunicare cu investitorii și guvernanță corporativă.

 

Urmăriți-ne pe LinkedIn, Facebook și Instagram ;

Tag:

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ARIR pe LinkedIn

Află mai multe despre obiectivele și activitățile ARIR