ARIR

DN AGRAR Group, cea mai mare fermă integrată, devine Membru Asociat al ARIR

Noutati

București, 27 iunie 2024 ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), anunță că DN AGRAR Group (simbol BVB: DN) se alătură comunității ARIR ca Membru Asociat. DN AGRAR Group este cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producție de lapte de vacă și producție vegetală, cu o activitate de peste 15 ani în România, listată în piața AeRO a BVB din februarie 2022. DN a obținut nota maximă – 10, pentru comunicarea cu investitorii, în cadrul evaluării anuale VEKTOR by ARIR.

Peter de Boer, Membru CA și Manager Relația cu Investitorii, DN AGRAR Group:

„Angajamentul nostru continuu față de transparență, guvernanță corporativă, precum și pentru o comunicare eficientă și proactivă cu investitorii este evidențiat și prin alăturarea în comunitatea ARIR. Listarea la bursă a reprezentat un pas important pentru noi, ne-am îmbunătățit constant operațiunile, fie acestea structurale sau de comunicare, și continuăm să ne dezvoltăm. La doi ani de la listare acțiunile noastre au fost incluse în indicii MSCI, ne-am triplat dimensiunea afacerii și ne propunem să o dublăm în următorii patru ani, prin eficiență operațională și dezvoltarea de noi proiecte.”

Daniela Maior (Șerban), Președinte și Co-fondator ARIR:

„Comunitatea ARIR devine tot mai relevantă pentru emitenții prezenți în piața AeRO, tot mai multe companii listate la bursă recunoscând importanța unei voci comune în dezvoltarea relațiilor cu investitorii. ARIR își dedică activitatea susținerii adoptării celor mai bune practici pentru companiile listate și anul acesta a avut loc pentru a doua oară evaluarea companiilor din piața AeRO, conform indicatorului VEKTOR by ARIR. Recent, am devenit parte a grupului de revizuire a Codului de Guvernanță Corporativă și ne-am implicat în tot mai multe inițiative de advocacy pentru consolidarea și dezvoltarea pieței de capital.”

DN AGRAR Group este cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producție de lapte de vacă și producție vegetală. Grupul activează în centrul Transilvaniei, în județele Alba, Sibiu și Hunedoara. Compania a fost înființată în 2008 de Jan Gijsbertus de Boer și este listată la Bursa de Valori București, în piața AeRO din februarie 2022. Începând cu data de 19 septembrie 2022, acțiunile DN AGRAR sunt incluse în indicele BETAeRO al celor mai tranzacționate companii din Sistemul Multilateral de Tranzacţionare SMT. Din 1 martie 2024, acțiunile DN au fost incluse și în indicii MSCI Frontier IMI și MSCI Romania IMI (Investable Market Indices), la categoria Small Cap.

Principalele domenii de activitate ale companiei sunt zootehnie, producție agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport, turism și servicii de consultanță pentru afaceri și management.

Membrii ARIR sunt printre cele mai mari companii din România, ce au în comun obiectivul de a implementa cele mai bune practici de transparență, comunicare cu investitorii și guvernanță corporativă, .

Membrii ARIR sunt printre cele mai mari companii din România, împărtășind obiectivul comun de implementare a celor mai bune practici în transparență, comunicare cu investitorii și guvernanță corporativă, acoperind peste 90% din capitalizarea bursieră.

***

 

Despre Asociația Română pentru Relația cu Investitorii (ARIR):

 

ARIR este promotorul conceptului de Relaţia cu Investitorii (Investor Relations – IR) în România și susține că prin respectarea unor standarde de transparență, guvernanţă corporativă și proactivitate în comunicarea cu investitorii membrii noștri vor beneficia de plusvaloare, atrage mai uşor finanțare, avea reputație și încrederea necesară dezvoltării continue a afacerilor lor.

ARIR a fost înființată la inițiativa Danielei Maior (Șerban) în noiembrie 2018 împreună cu membrii fondatori: Bursa de Valori București (BVB), ALRO, Franklin Templeton Management – București, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica şi Tony Romani. Au aderat comunității: Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Purcari, Salt Bank, BRK Financial Group, Banca Transilvania, Transgaz, MedLife, Romcarbon, Farmaceutica REMEDIA, Autonom, IMPACT Developer & Contractor, One United Properties, Transport Trade Services, Patria Bank, BRD – Groupe Société Générale, Rompetrol, Agista, AQUILA, Mecanica Fină, Bento, ROMGAZ și DN AGRAR ca Membri Asociați. ENVISIA, RTPR, Forvis Mazars,  Marsh Broker de Asigurare – Reasigurare și Dentons au devenit Membri Afiliați.au devenit Membri Afiliați.

Mai multe informații despre ARIR: www.ir-romania.ro.

Urmăriți-ne pe LinkedIn, Facebook și Instagram.

 

Tag:

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ARIR pe LinkedIn

Află mai multe despre obiectivele și activitățile ARIR