ARIR

Mecanică Fină, companie listată din 1997, se alătură ARIR

Noutati

București, 27 iunie 2023 ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), anunță că, Mecanică Fină (simbol MECE) se alătură comunității în calitate de  Membru Asociat.

Mecanică Fină este o societate de tip holding care activează în domeniul imobiliar, agricol și al serviciilor. Compania se remarcă printr-un patrimoniu compus din terenuri și construcții în zona centrală a Bucureștiului și terenuri agricole în județul Ialomița.

Simona Mollo, Membru în Consiliul de Administratie, Mecanică Fină:

„Suntem o companie dinamică, cu o lungă istorie în piața din România și ne-am adaptat în permanență cerințelor pieței de capital. Prin alăturarea la ARIR întărim angajamentul față de acționarii noștri și parteneriatul pe termen lung pe care dorim să îl construim cu aceștia.  Suntem deschiși pentru a adopta cele mai bune practici de comunicare cu investitorii, în susținerea dezvoltării, utilizând instrumentele pieței de capital. Totodată, avem o abordare axată pe inovație și sustenabilitate, iar în proiectele noastre urmărim acești piloni cu scopul de a crea valoare adăugată. Obiectivul principal este să  generăm valoare economică pentru acționarii noștri prin construirea permanentă a unui patrimoniu imobiliar solid.”

Daniela Șerban, Președinte și Co-fondator ARIR:

„Dezvoltarea pieței de capital este un deziderat prioritar al ARIR. Implicarea activă și deschiderea cât mai multor companii listate spre comunicare proactivă sprijină această direcție. Salutăm decizia companiei Mecanică Fină de a se alătura ARIR și ne bucură interesul crescut al emitenților și al investitori locali pentru comunitate. Vedem în spațiul public tot mai multe părți interesate de soluții care să contribuie la creșterea vizibilității pieței de capital care a evoluat într-un ritm alert în ultimii ani, odată cu includerea în indicii internaționali. Totodată așteptările investitorilor sunt pentru transparență în creștere și lichiditate.”

***

Despre Asociația Română pentru Relația cu Investitorii (ARIR):

 

ARIR este promotorul conceptului de Relaţia cu Investitorii (Investor Relations – IR) în România și susține că prin respectarea unor standarde de transparență, guvernanţă corporativă și proactivitate în comunicarea cu investitorii membrii noștri vor beneficia de plusvaloare, atrage mai uşor finanțare, avea reputație și încrederea necesară dezvoltării continue a afacerilor lor.

ARIR a fost înființată la inițiativa Danielei Șerban în noiembrie 2018 împreună cu membrii fondatori: Bursa de Valori București (BVB), ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management – București, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica şi Tony Romani. Au aderat comunității: Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Purcari, Idea Bank, BRK Financial Group, Banca Transilvania, Transgaz, MedLife, Romcarbon, Farmaceutica REMEDIA, Autonom, IMPACT Developer & Contractor, One United Properties, Transport Trade Services, Patria Bank, Connections Consult, BRD – Groupe Société Générale, Rompetrol și Agista ca Membri Asociați. INNOVA Project Consulting, ENVISIA, RTPR, Mazars și Marsh Broker de Asigurare – Reasigurare și Dentons au devenit Membri Afiliați.

 

 

Mai multe informații despre ARIR: www.ir-romania.ro.

Urmăriți-ne pe LinkedIn, Facebook și Instagram.

 

Tag:

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ARIR pe LinkedIn

Află mai multe despre obiectivele și activitățile ARIR