O nouă emisiune de obligațiuni, noi proiecte de infrastructură ale membrilor ARIR și o tabără care sprijină educația antreprenorială și tehnică sunt câteva dintre realizările membrilor noștri în saptămâna 2-6 noiembrie.
În data de 28.10.2020, Hidroelectrica a lansat în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP), licitația deschisă pentru realizarea lucrărilor de proiectare și execuție pentru investitia ”Măsuri de protecție suplimentară a disipatorului barajului deversor Porțile de Fier I”. Contractul – de tip ”la cheie”, este estimat la valoarea de 58,14 milioane lei fara TVA, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este de 7 decembrie a.c.
Situat în aval de baraj, disipatorul de la Porțile de Fier I este o parte de construcție deosebit de importantă în ceea ce privește siguranța obiectivului de pe Dunăre. Din punct de vedere tehnic, realizarea proiectului este indispensabilă în prevenirea riscului de apariție a unor deteriorări suplimentare ale pintenului disipatorului, cu implicații în afectarea sistemului de galerii al barajului deversor.
Transelectrica: Obiectivul de infrastructură energetică Linia Electrică Aeriană 400 kV CernavodăStâlpu este un proiect de interes comun la nivel european, cofinanțat prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei – Connecting Europe Facility (CEF) și dezvoltat de Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA, ale cărei acțiuni sunt administrate de către Secretariatul General al Guvernului în numele statului român. Linia Electrică Aeriană 400 kV Cernavodă-Stâlpu face parte din Coridorul Nord-Sud de interconexiuni de energie electrică din Europa Centrală și din Europa de Sud-Est (North-South Interconnection East Electricity).
OMV Petrom, susținător al educației profesionale și tehnice din România, continuă proiectul Tabăra Meseriașilor, în mediul online, într-o formă adaptată contextului actual. Tabăra Meseriașilor, care anul acesta ar fi ajuns la a șasea ediție, se transformă în Săptămâna Meseriașilor. Proiectul este menit să crească nivelul de pregătire al elevilor din licee tehnologice și susține dezvoltarea continuă a cadrelor didactice. Proiectul este adaptat la contextul epidemiologic actual, cu activități și cursuri care se vor desfășura online în perioada 26 Octombrie – 6 Noiembrie.
Agroserv Mariuta SA, compania care deține brandul Lăptaria cu Caimac, a încheiat cu succes plasamentul privat de obligațiuni prin care a atras 3 milioane euro, cu scadența in 2025 și la o dobândă de 5,25%. Obligațiunile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare de la Bursa de Valori București. Lăptaria cu Caimac este primul business cu activitate în sectorul lactate care listează obligațiuni pe piața AeRO a BVB. În cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vânzare 20.000 de obligațiuni negarantate și neconvertibile în acțiuni, cu o valoare nominală de 100 de euro, oferta fiind adresată unui număr de pană la 150 investitori.
Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a depus prin filiala TeraPlast Folii Biodegradabile SRL, un proiect de investiții în cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori București. Proiectul de investiții are o valoare totală de 11,8 milioane de euro și a fost depus sub numele „Înființare unitate nouă de producție pentru TeraPlast Folii Biodegradabile SRL”. Valoarea ajutorului de stat solicitat este de circa 5,8 milioane de euro și reprezintă 49% din investiția totală.