ARIR

Peste 100 de companii active în România, dintre care 15 listate la bursă, au donat pentru combaterea pandemiei COVID-19

Noutati

ARIR susține repornirea economiei în cel mai scurt timp posibil

Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) constată implicarea fără precedent a companiilor din România în combaterea răspândirii virusului COVID-19 și remarcă proactivitatea în comunicarea cu populația și investitorii, în cazul companiilor listate. Din estimările ARIR, la finalul lunii martie peste 100 de companii anunțaseră demersuri de sprijin al sistemului sanitar (dintre care 15 companii listate), în valoare de peste 12 milioane de euro (7 mil. euro cele listate).
Cele mai mari donații în bani au fost anunțate de către: Hidroelectrica (~2 mil.eur), Romgaz (~1,1 mil. eur), OMV Petrom și Banca Transilvania (1 mil. eur), Philip Morris (sub 1 mil. eur), Nuclearelectrica (0,7 mil. eur), BRD, BCR și ING (sub 0,5 mil.eur), urmate de Orange, Mega Image, Coca Cola. Dintre membrii ARIR regăsim, de asemenea, ALRO, Antibiotice, BRK Financial Group, Idea Bank, Purcari, Electrica și Teraplast. Altele, Dacia, Arctic, McDonald’s, Sanofi, eMAG, Unilever, sunt printre companiile care au sprijinit sistemul medical prin donații în natură, precum flote de mașini pentru spitale, mâncare pentru personalul medical, medicamente, aparatură și materiale medicale, produse dezinfectante.

Daniela Șerban, Președinte ARIR:
“Implicarea în comunitate este un principiu de afaceri responsabile promovat de ARIR și suntem toți mobilizați în sprijinul autorităților și sistemului sanitar. În plus față de donațiile în bani, numeroase companii listate la Bursa de Valori București și nelistate din sectorul energetic, bancar și al utilităților au adoptat măsuri de sprijin al populației. Membrii ARIR din toate sectoarele de activitate au asigurat continuitatea activității și identificarea unor soluții care să permită repornirea cât mai curând posibil a economiei.”

În funcție de sectorul din care fac parte, companiile s-au mobilizat și au implementat măsuri de siguranță a angajaților, a populației și în același timp de continuitate a afacerilor. În sectorul energetic au fost întreprinse acțiuni pentru a asigura branșarea locurilor de consum pentru cei veniți din străinătate și furnizarea fără incidente a energiei electrice. În sectorul farmaceutic companiile au adaptat producția pentru a răspunde nevoilor sistemului medical. Sectorul bancar a anunțat flexibilitate în sprijinul persoanelor fizice și juridice aflate în dificultate, precum și soluții pentru relansarea activității companiilor imediat ce contextul va permite acest lucru. Alte companii au solicitat avize de la autoritățile competente pentru noi produse necesare pentru a acoperi deficitul de materiale sanitare din România.

ARIR a susținut încă de la începutul declanșării situației de urgență necesitatea unei comunicări proactive a companiilor listate cu investitorii, din dorința de a oferi mai multă claritate asupra măsurilor întreprinse de companii și impactul stării de urgență asupra afacerilor. Măsurile luate de reprezentanții Antibiotice, Electrica, Purcari și Teraplast (link) au fost amintite în cadrul primului eveniment dedicat. Toate măsurile luate de companiile listate în ultimele săptămâni sunt centralizate într-o pagină dedicată din cadrul website-ului ARIR https://www.ir-romania.ro/covid-19/.

Tag:

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ARIR pe LinkedIn

Află mai multe despre obiectivele și activitățile ARIR