ARIR

Prezentarea de IR – instrument cheie pentru întâlnirile cu investitorii instituționali

and

Blog - RO

Cu Ana-Maria Imbrea, Director Relații cu Investitorii și Relații Corporative, ALRO și Marius Dan, Director General Adjunct, Strategie Corporativă, Fondul Proprietatea

 

Prima impresie contează, iar rolul specialistului de IR devine din ce în ce mai important, crucial pe termen mediu și lung, timpul managementului fiind din ce în ce mai limitat. Investitorii solicită informații detaliate despre companie, atât calitative, cât și cantitative, date pe care profesionistul în IR trebuie să le cunoască foarte bine.

Profesionistul în IR este cel care poate oferi informații de bază despre companie, descrierea produselor și serviciilor companiei, a situațiilor și  a statisticilor financiare, a strategiei de dezvoltare a companiei pe termen mediu și lung, precum și o imagine de ansamblu asupra structurii organizaționale a companiei. Decizia finală a investitorului profesionist, mai ales cel internațional, are loc, în medie, după două până la cinci întâlniri cu top managementul companiei, conform unei analize a Rivel Research realizate în rândul investitorilor din întreaga lume.

Ana-Maria Imbrea, Director Relații cu Investitorii și Relații Corporative, ALRO și Marius Dan, Director General Adjunct, Strategie Corporativă, Fondul Proprietatea, au detaliat cum se pregătesc pentru întâlnirile cu investitorii și ce informații pregătesc la nivel de companie pentru a răspunde aștepărilor din partea investitorilor.

 

Ana-Maria Imbrea, Director Relații cu Investitorii și Relații Corporative, ALRO:

„Avem o prezentare detaliată cu care mergem la discuții, material care este disponibil și în cadrul website-ului companiei. Ca și proces de pregătire, ca profesionist în IR discut intern cu colegii noutățile atât din companie, cât și la nivel de piață. Ca echipă, ne uităm la profilul persoanelor cu care urmează să avem întâlnirea și în funcție de aceste informații, pregătim un rezumat al informațiilor care prezintă interes pentru persoanele respective. Am întâmpinat și situații în care am avut în același interval de timp la o discuție persoane cu care discutam pentru prima dată și persoane care ne cunoșteau foarte bine. În acest caz, într-adevăr, provocarea este mai mare să reușești să le menții interesul. Este important să vorbești și să te raportezi la profilul persoanelor care sunt de față, astfel încât să fie un câștig de ambele părți deoarece timpul este limitat.”

Marius Dan, Director General Adjunct, Strategie Corporativă, Fondul Proprietatea:

„Pentru întâlnirile pe care noi, Franklin Templeton, le avem cu investitorii actuali și potențiali, prezentarea companiei pe care o administram este foarte importantă, deoarece conține foarte multe informații publice sintetizate despre Fondul Proprietatea, despre companiile din portofoliu, precum și o parte macro. În primii cinci ani ca și companie listata, primeam foarte multe întrebări legate de fundamentele macroeconomice ale României. Între timp, accesul la datele macro furnizate de instituțiile relevante s-a îmbunătățit, iar activitatea de IR a celorlalte companii listate s-a intensificat, iar acest lucru este benefic pentru că investitorii să înțeleagă ce se întâmplă la nivel macro și micro.  Prezentarea companiei pe care noi o administram IR conține peste 100 de slide-uri care sunt actualizate lunar. Înainte de întâlniri, avem o sesiune de pregătire în care discutăm la nivel de echipă cele mai frecvente întrebări primite de la investitori în ultima perioadă. Avem interacțiuni frecvente cu investitorii, în medie șase – șapte  discuții pe săptămână. Această abordare proactivă ne permite să știm care sunt subiectele cele mai importante pentru investitori și aceste aspecte încercăm să le adresăm și în întâlnirile cu ceilalți investitori care știu deja povestea companiei. Pentru cei care nu cunosc în detaliu Fondul Proprietatea, încercăm să trecem prin toate slide-urile, prin toată povestea Fondului, de la portofoliu, industrie, model de afacere, date financiare, echipă, până la strategia corporativă.”

Măsurarea eficienței unei bune comunicări cu investitorii este dificilă, pentru că se transpune în evaluarea companiei, banii atrași, reputația companiei și în interesul investitorilor pentru a tranzacționa acțiunile companiei. Așteptările investitorilor sunt ca o companie să comunice bine cu investitorii, penalizând lipsa transparenței.

Tag:

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ARIR pe LinkedIn

Află mai multe despre obiectivele și activitățile ARIR