ARIR

Recomandări ARIR pentru organizarea conferințelor de rezultate financiare de succes

newsen|Noutati

București, 6 februarie 2019 – Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) a publicat pe website-ul www.ir-romania.ro, la secțiunea Resurse, un set de recomandări de bună practică la nivel internațional pentru organizarea conferințelor de rezultate financiare cu investitorii și analiștii.Materialul este semnat de Camelia Isaic, CFA, Executive Director ARIR, cu experiență de peste 10 ani în aria relațiilor cu investitorii în cadrul companii listate în New York, Londra, Paris, Varșovia și Praga. Acest set de recomandări a fost elaborat în pregătirea sezonului de raportări a rezultatelor financiare pentru anul 2018, oferindu-le companiilor posibilitatea de a implementa elementele cele mai relevante.

Daniela Șerban, Președinte ARIR:

”Pentru implementarea strategiei ne-am propus să apropiem piața locală de practica internațională. Acest set de recomandări răspunde solicitărilor membrilor, dar poate fi accesat de toate companiile listate, prin intermediul website-ului Asociației. Membrii ARIR beneficiază și de un seminar dedicat exclusiv acestui subiect, cu numeroase exemple de bună practică din alte țări.”

Codul de Guvernanță Corporativă al Bursei de Valori București include recomandarea ca ”o societate va organiza cel puțin două ședințe / teleconferințe cu analiștii și investitorii în fiecare an. Informațiile prezentate cu aceste ocazii vor fi publicate în  secțiunea relații cu investitorii a paginii de internet a societății la data ședințelor / teleconferințelor”. (Articolul D9)

***

Despre Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR):

Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România este o organizație neguvernamentală și non-profit care a fost înființată cu scopul de oferi actualilor și potențialilor emitenți o platformă de dezvoltare a profesioniștilor din domeniul relației cu investitorii (IR) și de a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii și guvernanță corporativă. ARIR a fost fondată de companii listate, cu potențial de listare, administratori de fonduri și profesioniști în relația cu investitorii (IR). Membrii fondatori ai ARIR sunt: Bursa de Valori București, ALRO, Franklin Templeton Management – Suc. București, Electromagnetica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Șerban, Cosmin Răduță și Tony Romani

Activitatea Asociației se concentrează pe 5 direcții strategice, cu următoarele obiective: 

  1. Evaluare – Măsurarea periodică a percepției investitorilor față de companiile listate;
  2. Prezentare – Îmbunătățirea prezentării companiilor listate;
  3. Reglementare – Monitorizarea cadrului legislativ și susținerea opiniilor membrilor;
  4. Comunicare – Consolidarea legăturilor cu comunitățile de investitori și analiști;
  5. Recunoaștere – Promovarea companiilor care implementează cele mai bune practici.

***

Tag:

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ARIR pe LinkedIn

Află mai multe despre obiectivele și activitățile ARIR