ARIR

Știri din comunitatea ARIR 11-15 ianuarie

Blog RO

Fondul Proprietatea și-a scăzut deținerea din Nuclearelectrica, tranzacția de vânzare a TeraSteel și Wetterbest a primit avizul Autorității pentru Concurență a Comisiei Europene, Nuclearelectrica oprește în mod controlat Unitatea 1 a CNE Cernavodă, sunt câteva elemente care reies din acțiunile membrilor noștri în săptămâna 11-15 ianuarie.

Fondul Proprietatea și-a scăzut deținerea din Nuclearelectrica la 4,99%, iar momentul de la care s-a operat modificarea este 7 decembrie, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Comisia Europeană a avizat, în data de 12 ianuarie, tranzacția de vânzare a TeraSteel și Wetterbest către Grupul Kingspan. Grupul TeraPlast a fost informat de această aprobare de către avocații care s-au ocupat de notificarea tranzacției. Pentru finalizarea tranzacției mai este necesară primirea avizului din partea Comisiei pentru Protejarea Concurenței din Serbia. Grupul estimează că va primi acest aviz la jumătatea lunii februarie. După primirea avizului din partea autorităților sârbești, va fi stabilită și plătită valoarea tranzacției.

SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi oprită în mod controlat, în noaptea de vineri spre sâmbătă (15-16 ianuarie 2021) pentru realizarea unor lucrări de reparație ca urmare a apariției unei defecțiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al Unității 1. Manevrele de reducere a puterii vor începe pe data de 16.01.2021, ora 0:00.

Tag:

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ARIR pe LinkedIn

Află mai multe despre obiectivele și activitățile ARIR