ARIR

Știri din comunitatea ARIR 18-22 ianuarie

Blog RO

OMV Petrom investește într-o nouă campanie de foraj în Marea Neagră, ieșenii și angajații Antibiotice Iași se vor vaccina în cadrul Centrului de vaccinare a+, Agenția SUA pentru Comerț și Dezvoltare și SN Nuclearelectrica SA, în parteneriat pentru a sprijini acordarea de asistență tehnică aferentă prospectării amplasamentelor pentru SMR, sunt câteva elemente care reies din acțiunile membrilor noștri în săptămâna 18-22 ianuarie.

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a inițiat o nouă campanie de foraj offshore în ape de mică adâncime, în perimetrul Istria din Marea Neagră. Primele operațiuni de foraj au început la finalul lunii decembrie 2020 urmând ca, la începutul acestui an, să înceapă forajul celei de-a doua sonde. Investiția aferentă acestei campanii este de aproximativ 32 de milioane de euro.

Zilnic, sute de ieșeni și angajați Antibiotice Iași se vor vaccina în cadrul Centrului de vaccinare a+. Începând din data de 18 ianuarie, Antibiotice Iași pune la dispoziția angajaților și a membrilor comunităților învecinate companiei, în mod voluntar, propriul Centru de Studii Clinice ca centru de vaccinare anti Covid-19, cu o capacitate de vaccinare de peste 120 de persoane zilnic.

Agenția SUA pentru Comerț și Dezvoltare (“US-TDA”) si SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunță acordarea de către USTDA a unui grant neramburasbil în valoare de $ 1.277.115 US pentru finanțarea costului serviciilor de asigurare a asistenței tehnice aferente identificării și realizării unei evaluări preliminare a unor potențiale amplasamente nucleare compatibile cu tehnologiile SMR în România.

Tag:

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ARIR pe LinkedIn

Află mai multe despre obiectivele și activitățile ARIR