ARIR

TeraPlast vinde linia de business profile de tâmplărie, MedLife a cumpărat Pharmachem Distribuţie, Transelectrica intră în MSCI 100 Frontier Markets, Purcari și-a vândut participația în Glass Container Compan

Blog RO

TeraPlast vinde linia de business profile de tâmplărie, MedLife a cumpărat Pharmachem Distribuţie, Transelectrica intră în MSCI 100 Frontier Markets, Purcari și-a vândut participația în Glass Container Compan, sunt câteva elemente care reies din acțiunile membrilor noștri în săptămâna 14-18 decembrie.

TeraPlast anunță vânzarea liniei de business Profile de tâmplărie către Dynamic Selling Group, producător și distribuitor de profile pentru tâmplărie termoizolantă.Decizia vine ca urmare a strategiei companiei TeraPlast de a-și dezvolta business-ul în alte zone de activitate. Transferul va fi realizat după obținerea avizului Consiliului Concurenței.

MedLife a cumpărat firma de distribuție de medicamente Pharmachem Distribuţie, companie de pe piaţa de servicii distribuitoare de medicamente, cu afaceri de 83,4 milioane de lei în 2019, în creştere cu 30,4% faţă de 2018. Aceasta este cea mai mare achiziție realizată de Medlife în acest an. De asemenea, MedLife vrea să dezvolte și farmacia online clickpharm.ro, proiect de digitalizare menit să faciliteze accesul la medicamete.

Acţiunile Transelectrica (TEL), companie de stat care asigură funcţionarea sistemului electroenergetic naţional, au intrat în structura indicelui MSCI 100 Frontier Markets, ceea ce înseamnă că bursa românească a ajuns astfel la 7 acţiuni în indicele urmărit de investitori instituţionali care administrează active de miliarde de dolari.
Astfel, de la începutul lunii decembrie, Transelectrica, companie cu 1,8 mld. lei capitalizare, face parte din structura indicelui MSCI 100 FM, care urmăreşte evoluţia celor mai mari şi mai lichide o sută de companii din pieţele de acţiuni considerate de frontieră sub criteriile companiei americane MSCI, ponderea acesteia fiind de 0,05%.

Dintr-un raport transmis Bursei de Valori București reiese că Purcari și-a vândut participația în Glass Container Compan, pentru 7,2 milioane euro. Achiziția a fost făcută de către Vetropack Group, o corporație elvețiană lider în industria ambalajului de sticlă din Europa. Vetropack Group a achiziționat întreg Grupul Glass Container, format din GCC si Glass Container Prim (”GCP”).

Tag:

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ARIR pe LinkedIn

Află mai multe despre obiectivele și activitățile ARIR