ARIR

VEKTOR

VEKTOR – INDICATORUL COMUNICĂRII CU INVESTITORII PENTRU COMPANIILE LISTATE LA BURSĂ

Indicatorul VEKTOR, un proiect gestionat de Asociația pentru Relații cu Investitorii din România, a fost calculat pentru prima dată în anul 2019 și a vizat încă de la început promovarea celor mai bune practici în relația cu investitorii și guvernanță corporativă, în acord cu așteptările investitorilor instituționali și individuali.

Indicatorul VEKTOR a fost calculat de către ARIR pentru prima dată în 2019. Analiza și evaluarea informațiilor publice disponibile, a website-ului și a secțiunii pentru relația cu investitorii (IR) sunt realizate de ARIR și o comisie de proiect, formată din analiști de guvernanță corporativă, profesioniști IR, mediul academic, consultanți raportare non-financiară.

Criteriile metodologiei se concentrează pe promovarea practicilor pro-active în relația cu investitorii, fără a evalua conformitatea cu obligațiile de reglementare. Rezultatele sunt publicate în cadrul website-ului Bursei de Valori București (BVB) în pagina fiecărei companii listate din piața reglementată.

Dacă la început ne-am adresat doar companiilor listate din piața reglementată a Bursei de Valori București, începând cu 2022, ARIR va evalua comunicarea cu investitorii a companiilor din piața AeRo. Metodologia se adresează pentru prima evaluare a companiilor din BET AeRO, conform ultimei structuri a indicilor disponibilă la momentul evaluării.

Pentru detalii sau clarificări cu privire la metodologia VEKTOR, vă rugăm să ne contactați la contact@ir-romania.ro sau daldescu@ir-romania.ro.

VEKTOR Piața Reglementată

VEKTOR 2022

VEKTOR 2021

VEKTOR 2020

VEKTOR 2019

VEKTOR Piața AeRO

VEKTOR AeRo 2022