ARIR

ARIR prezintă așteptările companiilor listate la Bursa de Valori București de la viitorii europarlamentari și parlamentari români

Noutati

București, 29 mai 2024: ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Relaţia cu Investitorii (IR), prezintă așteptările companiilor listate la Bursa de Valori București de la viitorii europarlamentari și parlamentari români, în contextul alegerilor din acest an. Documentul întocmit  de ARIR cuprinde 5 priorități rezultate în urma consultărilor cu emitenții din piața de capital din România, sumarizate după cum urmează: Viziune, Finanțare, Transparență, Eficiență și Educație.

  1. Viziune: Reflectarea viziunii și intereselor de dezvoltare a pieței de capital în programele electorale, strategiile și politicile de guvernare.
  2. Finanțare: Creșterea competitivității mediului de afaceri din România prin facilitarea și stimularea accesului la finanțare prin bursă pentru dezvoltare, inovare, tranziția verde și digitalizare.
  3. Transparență: Îmbunătățirea standardelor de guvernanță corporativă prin promovarea unei transparențe sporite a companiilor listate – de stat și private deopotrivă.
  4. Eficiență: Reducerea birocrației și sarcinilor administrative de raportare și reglementare pentru companiile listate la bursă.
  5. Educație: Mărirea bazei de investitori individuali informați, prin educație financiară a consumatorilor, cultivarea regulilor minime de protecție a capitalului și asumare de risc.

ARIR își anunță susținerea pentru instituțiile abilitate în elaborarea politicilor publice și a legislației privind piața de capital încă din etapele incipiente de informare și consultare a părților interesate și manifestă deschiderea de a susține cu resursele comunității procesele de consultare publică.

 

Anul 2024 este unul esențial pentru abordarea acestor subiecte, întrucât, în contextul organizării tuturor tipurilor de alegeri într-o perioadă scurtă,  sunt analizate prioritățile viitorilor decidenți pentru următorii ani. Documentul integral poate fi consultat aici.

Membrii ARIR sunt printre cele mai mari companii din România, ce au în comun obiectivul de a implementa cele mai bune practici de transparență, comunicare cu investitorii și guvernanță corporativă, și acoperă peste 90% din capitalizarea bursieră.

 

***

Despre Asociația Română pentru Relația cu Investitorii (ARIR):

 

ARIR este promotorul conceptului de Relaţia cu Investitorii (Investor Relations – IR) în România și susține că prin respectarea unor standarde de transparență, guvernanţă corporativă și proactivitate în comunicarea cu investitorii membrii noștri vor beneficia de plusvaloare, atrage mai uşor finanțare, avea reputație și încrederea necesară dezvoltării continue a afacerilor lor.

ARIR a fost înființată la inițiativa Danielei Maior (Șerban) în noiembrie 2018 împreună cu membrii fondatori: Bursa de Valori București (BVB), ALRO, Franklin Templeton Management – București, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica și Tony Romani. Au aderat comunității: Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Purcari, Salt Bank, BRK Financial Group, Banca Transilvania, Transgaz, MedLife, Romcarbon, Farmaceutica REMEDIA, Autonom, IMPACT Developer & Contractor, One United Properties, Transport Trade Services, Patria Bank, Connections Consult, BRD – Groupe Société Générale, Rompetrol, Agista, AQUILA, Mecanica Fină, Bento și ROMGAZ ca Membri Asociați. ENVISIA, RTPR, Mazars,  Marsh Broker de Asigurare – Reasigurare și Dentons au devenit Membri Afiliați.

Mai multe informații despre ARIR: www.ir-romania.ro.

Urmăriți-ne pe LinkedIn, Facebook și Instagram.

 

Tag:

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ARIR pe LinkedIn

Află mai multe despre obiectivele și activitățile ARIR