ARIR

Website-ul companiei – instrument esențial pentru comunicarea cu investitorii

Blog - RO

Secțiunea dedicată investitorilor din cadrul website-ului companiei nu mai este folosită de mult doar ca un instrument în care sunt publicate informațiile obligatorii ca urmare a statutului de companie listată. În ultimii ani a devenit un instrument centralizator, interactiv, unde investitorii se așteaptă să găsească toate informațiile relevante despre companie, care să ofere o perspectivă complexă privind modelul de afaceri, management, strategia companiei, poziționarea în piață, cele mai recente informații privind activitatea și proiectele companiei.

În prezent, website-ul companiei este cel mai vizibil și accesibil intrument prin care emitentul își poate prezenta povestea investitorilor. De cele mai multe ori website-ul companiei reprezintă prima interacțiune cu un potențial investitor. Și astfel este esențial ca acesta să cuprindă într-o manieră prietenoasă și interactivă informațiile relevate pentru investitori, precum și mesaje consistente care se doresc a fi transmise către comunitatea pieței de capital.

Un studiu realizat de Rivel Research Group in 2020 arăta că 64% dintre investitori instituționali au menționat că interesul lor pentru o companie depinde/ este influențat și de calitatea website-ului.

Totodată, un studiu realizat de IR Magazine din Londra arată că 82% dintre investitorii individuali consideră eficientă comunicarea prin intermediul website-ului ca instrument de dialog între companiile listate și investitori.

Analiști de asemenea utilizează constant website-urile companilor și de multe ori apare întrebarea din partea profesioniștilor în IR cu privire la care sunt aștepările din partea analiștilor în ceea ce privește informațiile prezentate în cadrul website-ului?

Tot din studiul realizat de IR Magazine în 2022, aflăm că la nivel global, așteptările analiștilor care urmăresc companiile listate sunt ca cel puțin următoarele informații să se regăsească în cadrul secțiunii din cadrul website-ului dedicată investitorilor:

  • Comunicate de presă și rapoarte curente
  • Numele persoanei responsabile de relația cu investitorii
  • Calendarul evenimentelor programate de companie
  • Serviciu de tipul “alerte e-mail” sau newsletter
  • Rating-urile de credit / Credit Ratings
  • Estimările analiștilor/ Consensus
  • Secțiune de întrebări și răspunsuri
  • Politicile privind responsabilitatea socială
  • Secțiune interactivă cu informații privind evoluția prețului acțiunii, benchmark / Interactive stock quotas

Tag:

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ARIR pe LinkedIn

Află mai multe despre obiectivele și activitățile ARIR