VEKTOR 2022

VEKTOR 2022

VEKTOR – INDICATORUL COMUNICĂRII CU INVESTITORII PENTRU COMPANIILE LISTATE LA BURSĂ

Indicatorul VEKTOR a fost calculat de către ARIR pentru prima dată în 2019 și este publicat anual pentru a evalua comunicarea cu investitorii a companiilor listate din piața reglementată a BVB.

Metodologia VEKTOR pentru 2022 cuprinde 12 criterii care răspund așteptărilor unui investitor mai sofisticat, mai digitalizat, mai implicat. A fost definită după o amplă consultare a tuturor părților interesate din piața de capital pentru încă un pas spre cele mai bune practici din domeniu.

Metodologia VEKTOR a fost în dezbatere publică până la sfârșitul lunii februarie 2022 și finalizată și publicată în martie 2022.

De asemenea, ARIR a inclus în metodologia de anul acesta 4 recomandări pentru evaluarea din 2023.

Evaluarea companiilor listate va fi realizată de către ARIR în perioada 1 decembrie -20 decembrie 2022. Având în vedere că metodologia cuprinde criterii noi, ARIR își propune să realizeze o evaluare preliminară în vară pentru a vedea care este nivelul pieței și unde este nevoie de mai mult suport.

Pentru detalii sau clarificări cu privire la metodologia VEKTOR, vă rugăm să ne contactați la contact@ir-romania.ro sau daldescu@ir-romania.ro.

Metodologia VEKTOR 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.